Cenaclul ”Afirmarea” și-a ales noua conducere, în persoana scriitorului și gazetarului Ioan Anițaș

Miercuri, 28 ianuarie, membrii Cenaclului literar ”Afirmarea” s-au întâlnit în prima ședință din noul an, pentru a alege noua conducere a cenaclului. Au fost aleși în unanimitate, în funcția de președinte scriitorul și gazetarul Ioan Anițaș; în funcția de vicepreședinte, scriitorul și editorul George Terziu, iar în funcția de secretar literar profesorul și scriitorul Carol C. Koka.

DSCN0061La această primă ședință au participat: Ioan Anițaș, Carmen Bala, Vasile Bărbuș-Crățu, Gheorghe Cormoș, Gheorghe Crețu, Rodica Cuc, Claudiu Govor, Georgeta Govor, Lia-Florica Koka, Liliana Lazăr, Angela Munteanu, Mihai Sas, Ioan Sălăjanu, George Terziu. Membrii cenaclului au păstrat un moment de reculegere în memoria poetului Ion Bala, decedat cu puțin timp în urmă și care a condus destinul cenaclului începând din anul 1996.

Scriitorul Vasile Bărbuș-Crățu a dat citire poeziei intitulate ”Dacă aș muri”. dedicată fostului președinte al cenaclului. Redăm versurile: ”Dacă aș muri când poezia moare/În metafora prea sfântă din altar/Aș lua cu mine doar stihuri de la Bala/ Și-un pumn de țărână de pe hotar/Dacă aș muri cum nouă ni-e menirea./Cu glas de lebădă în ultim ceas/Aș vrea să-n-mân o scoică la ureche/O șoaptă doar de ultim bun rămas”.

DSCN0062O altă poezie a fost dedicată de profesoara Liliana Lazăr poetului Ion Bala, ”Lui Ion Bala”: ”Azi, anul taie ca o lamă de bisturiu sfredelind plămânii/ Amorțește sufletul./Azi, soarele doar și viața e un punct/ într-un infinit șir de dorințe și telegrame amânate./Azi, cuvintele-și refuză arcuirea mediocră ori aspră/în trahei și iambi și dactile./Au murit./Înainte de a se naște arse de visuri./Opriți muzica și curgerea firească a norilor./Încetiniți-vă pașii, în ritm de cord îndoliat./Azi, suntem noi, încă./Totuși, nu ne mai recunoaștem”.

Următoarea ședință a cenaclului va avea loc sâmbătă, 31 ianuarie de la ora 10.00 la Muzeul Județean de Istorie Satu Mare.

Lia-Florica Nicoară

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 28, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.