A fost aprobat bugetul general consolidat al județului Satu Mare pe anul 2015

Miercuri, 28 ianuarie, începând cu ora 12.00 în sala mică de ședințe a Consiliului Județean Satu Mare a avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean. Au participat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, vicepreședinții Mircea Govor și Rudolf Riedl, precum și cei 33 de consilieri județeni. Ordinea de zi a cuprins următoarele proiecte de hotărâri, toate fiind aprobate:

DSCN00501.Proiect de hotărâre pentru aplicarea prevederilor privind încheierea exercițiului bugetar pe anul 2014

2.Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului general consolidat al județului Satu Mare pe anul 2015

3.Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al S.C. Palat jud SRL Satu Mare pe anul 2015

4.Proiect de hotărâre privind aprobarea contractării unei finanțări rambursabile pentru necesarul grupurilor vulnerabile și de incluziune prin economia socială.

5.Proiect de hotărâre privind aplicarea unor taxe și tarife în anul fiscal 2015.

6.Proiect de hotărâre privind mandatarea președintelui Consiliului Județean Satu Mare în vederea reprezentării acestuia în fața instanțelor judecătorești.

7.Proiect de hotărâre privind aprobarea cuantumului cotizației pentru Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România pentru anii 2014-2015.

8.Proiect de hotărâre privind achiziționarea unor locuințe de serviciu pentru Spitalul Județean Satu Mare.

9.Proiect de hotărâre privind cota parte ce revine bugetului local din chirii angajate de Spitalul Satu Mare și Negrești-Oaș.

10.Proiect de hotărâre privind aprobarea tarifelor pentru ocuparea zonei drumurilor de interes județean și a excepțiilor de la plata acestora pe anul 2015.

11.Proiect de hotărâre privind lista cuprinzând dotări și echipament medical necesare Spitalului Județean Satu Mare ce urmează să fie achiziționate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

12.Proiect de hotărâre privind lista cu dotările și echipamentele medicale necesare Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare ce vor fi achiziționate cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

13.Proiect de hotărâre privind lista cu dotările și echipamentele medicale necesare Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

14.Proiect de hotărâre pentru modificarea actului constitutiv a statutului ”Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Servicii în Sectorul de Apă și Apă Uzată în județul Satu Mare”.

15.Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Local pentru Acțiune pentru Mediu-revizuit.

16.Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii unor acorduri de asociere între județul Satu Mare și Grupurile de Acțiune Locală în vederea acordării unui sprijin financiar pentru funcționarea acestora.

17.Proiect de hotărâre privind aprobarea Strategiei Județene Antidrog Satu Mare 2014-2020 și a Planului de Acțiune pentru implementarea acestora.

18.Proiect de hotărâre privind constituirea Consiliului de Administrație la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare cu modificările și completările ulterioare.

19.Proiect de hotărâre privind constituirea Consiliului de Administrație la Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare.

20.Proiect de hotărâre privind constituirea Consiliului de Administrație la Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș.

21.Proiect de hotărâre privind aprobarea rețele școlare pentru anul școlar 2015-2016 al județului Satu Mare pentru învățământul special.

22.Proiect de hotărâre privind aprobarea unor acte adiționale la Convențiile de Parteneriat încheiate între județul Satu Mare, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare cu furnizori de servicii sociale.

23.Proiect de hotărâre privind încheierea unui parteneriat cu organizația Crucea Roșie Română Filiala Satau Mare în vederea cofinanțării unui serviciu social.

24.Proiect de hotărâre privind aprobarea unei convenții de parteneriat cu Asociația Casa Speranței Satu Mare în vederea cofinanțării unui serviciu social.

La diverse s-a mai prezentat intenția Consiliului Județean de a construi un bloc de locuințe de serviciu pentru medici, pe strada Tudor Vladimirescu Satu Mare.

S-a mai subliniat existența unei lipse de comunicare între companiile naționale de electricitate și EON Gaz care deservesc județul Satu Mare.

DSCN0048Adrian Ștef a arătat că valoarea bugetului Satu Mare este de aproximativ 123 de milioane de lei. Se vor investi prioritar în infrastructura rutieră și domeniul social. Se asemenea va fi promovarea turistică a județului Satu Mare și valorificarea potențialului turistic local. ”Programul Național de Dezvoltare Locală funcționează pentru că Guvernul Ponta asigură sumele necesare. Să încurajăm medicii să rămână la noi deoarece este o concurență între județe pentru a aduce si păstra specialiști buni. Dacă nu suntem atenți vom rămâne fără specialiști. În prezent avem la dispoziție o sumă de 90.000 de euro cu care putem achiziționa locuințe pentru medici”, a spus în încheiere președintele Consiliului Județean Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 29 ianuarie 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.