Ședință de lucru a Cenaclului ”Afirmarea”. Se dorește obținerea de finanțări ca ONG sau asociație

Sâmbătă, 31 ianuarie la Muzeul Județean de Istorie, membrii Cenaclului literar ”Afirmarea” s-au întâlnit într-o ședință de lucru. Ședința a fost condusă de jurnalistul Ioan Anițaș și editorul George Terziu. S-a discutat la început proiectul de program al cenaclului pe acest an. A fost discutată data la care să se țină ședințele, cu majoritatea de voturi a celor prezenți s-a stabilit ca întâlnirile să aibă loc în ziua de miercuri la orele 17.00 la Muzeul Județean de Istorie.

DSC_0166În proiectul de program s-a prevăzut realizarea unui statut necesar obținerii personalității juridice a cenaclului. Constituirea comitetului de conducere, cu nominalizarea responsabilităților. Se are în vedere realizarea unei pagini de Facebook a cenaclului și a unei antologii din fonduri proprii și sponzorizări. Cenacliștii pot să trimită creații proprii la concursurile literare din țară. Banca de date referitoare la această activitate va fi în sarcina editorului George Terziu. Se vor face demersuri la Consiliul Județean pentru a obține finanțare ca ONG sau ca asociație. Cenacliștii și-au exprimat dorința de a propune Consiliului Județean și Primăriei Satu Mare de a include cenaclul în manifestările care se organizează. De asemenea, s-a acceptat propunerea să se stabilească relații de colaborare cu Centrul Cultural Carei, cu scriitorii de aici, indiferent de limba vorbită.

A mai fost luată în discuție necesitatea demarării unei emisiuni literare bilunare la Informația Tv și realizarea bilunară a unei pagini cultural-literare în ”Informația Zilei de Duminică”. Colaborarea cu revistele literare sătmărene ”Acolada”, ”Cervantes”, ”Poesis”, precum și a unor reviste din țară. Cenaclul intenționează organizarea unor întâlniri literare în liceele sătmărene și organizarea unor excursii cu ocazia unor evenimente.

În continuarea activității au fost recitate mai multe poezii de către Cornel Burcea din creația poetului rus Serghei Esenin de la nașterea căruia se împlinesc 120 ani și 90 de ani de la moartea sa. Au mai citit poezii poetul Ioan Andreica, iar poetul Ioan Sălăjanu a dat citire unor epigrame scrise la adresa noului conducător al cenaclului, Ioan Anițaș.

La ședința cenaclului au fost prezenți, în ordinea alfabetică: Ioan Andreica, Ioan Anițaș, Geanina Bereș, Cornel Burcea, Gheorghe Crețu, Rodica Cuc, Claudiu Govor, Georgeta Govor, Carol C. Koka, Liliana Lazăr, Angela Munteanu, Mihai Sas, Cecilia Sas, Ioan Sălăjanu, Loredana Știrbu și George Terziu.

Următoarea întâlnire a membrilor Cenaclului ”Afirmarea” va avea loc miercuri, 4 februarie de la ora 17.00 tot  la Muzeul Județean de Istorie.

Prof. Carol C. Koka

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 31, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.