Muniţie din cel de-al doilea Război Mondial, găsită în Socond şi Cheja

La Socond, ieri, muncitorii care efectuau săpături pentru introducerea apei potabile în comună, au mai găsit o grenadă defensivă, alertând de îndată Poliţia.

grenadaÎn urma sesizării la faţa locului s-au deplasat de îndată poliţiştii Postului de Poliţie Socond şi cei din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, alături de specialişti ai I.S.U. Satu Mare, constatându-se că muniţia găsită în timpul săpăturilor, o grenadă defensivă de mână, se află în stare avansată de corodare şi provine din timpul celui de-al doilea Război Mondial.

Şi o localnică din Cheja, care restaura o piatră funerară din cimitir, a găsit în timpul lucrărilor un proiectil, anunţându-i pe poliţiştii Postului de Poliţie Săcăşeni. Şi în acest caz specialiştii I.S.U. au concluzionat că proiectilul exploziv de calibru 76 mm, aflat în stare avansată de corodare, datează din timpul celui de-al doilea Război Mondial. Muniţia a fost ridicată şi transportată în vederea distrugerii.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 1, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.