Sâmbătă și duminică, Secția Română a Teatrului de Nord reia piesa ”Neînțelegerea” de A. Camus

Sâmbătă, 7 februarie 2015, de la ora 19.00 și duminică, 8 februarie 2015 de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Secţia Română a Teatrului de Nord reia spectacolul „Neînţelegerea” de Albert Camus, în regia lui Cristian Ioan.

spectacole februarie 1Piesa redă în esenţă cumplitele fapte de care pot fi capabili oamenii atunci când sunt guvernaţi de dorinţa de înavuţire, de sentimente de ură şi părăsiţi de iubire. Reîntors după o lungă absenţă, Jan nu îşi declină adevărata identitate, fiind ucis de mama şi sora sa, care din dorinţa de a lăsa în urmă o viaţă plină de lipsuri săvârşesc mai multe jafuri şi crime, ale căror victime sunt cei cazaţi în micul han pe care acestea îl deţin. „Neînţelegerea” dă tuturor o lecţie despre adevăr, destin şi iubire, în lipsa cărora viaţa noastră este supusă hazardului şi haosului.

„Povestea se apropie foarte mult de ceea ce astăzi apare inscripționat tot mai des pe ecranele televizoarelor înaintea unor filme, când ni se anunță că vom vedea un ”thriller”. Tema acestui text, prin întrebările existențiale pe care le propune, prin căutarea disperată a divinității și rostului omului pe lume, se apropie de marile tragedii umane descrise de Shakespeare în <<Hamlet>> sau Goethe în <<Faust>>.” (Cristian Ioan)

Actorii dau viaţă personajelor lui Camus, într-un decor de castel gotic, imaginat de Klara Labancz, pe acordurile melodiei „Avant de mourir”, a lui Georges Boulanger, interpretată de maestrul Rudolf Fatyol.

Spectacolul este cu publicul pe scenă. Preţul biletelor: 20 lei; 15 lei pentru elevi, studenți, pensionari.La spectacolul din 7 februarie este valabil abonamentul ”Vasile Savinescu” iar la cel de duminică 8 februarie este valabil abonamentul ”Ștefan Mareș”.

NEÎNŢELEGEREA de Albert Camus
Regia: Cristian Ioan
Scenografia: Klara Labancz
Coregrafia: Gabriela Tănase
Distribuţia:
Martha – Dorina Nemeş
Maria – Raluca Mara
Mama – Adriana Vaida
Jan – Ciprian Vultur
Bătrânul Servitor – Stelian Roşian

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 4, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.