PNL va decide luni dacă desemnează un candidat pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională

PNL va decide, luni, dacă va desemna un candidat pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională, pe postul rămas vacant în urma demisiei lui Toni Greblă, a anunţat, sâmbătă, co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu.

alina gorghiu”Luni, la ora 10.00, va fi şedinţa conducerii PNL, este unul dintre punctele de pe ordinea de zi, (…) dacă PNL consideră necesar să facem o propunere pentru ocuparea acestui loc vacant din CCR”, a spus ea.

Întrebată care este punctul său de vedere în această privinţă, Ghorghiu a răspuns: ”N-aş vrea să fac aprecieri astăzi, înainte de discuţie, pentru că vor fi argumente pro şi contra acestei posibile desemnări”.

Alina Gorghiu a menţionat că în cazul în care PNL va decide să nu propună candidat, liberalii vor analiza propunerile venite din partea celorlalte partide.

Gorghiu a spus, pe de altă parte, că este important ca persoana desemnată, fie doar de PSD, PNL sau celelalte partide parlamentare, şi care va votată în plenul Senatului, să fie un om care nu doar să îndeplinească tehnic condiţiile prevăzute de lege, cum ar fi vechimea în domeniul juridic, ci unul care să se priceapă la tot ce înseamnă activitatea Curţii Constituţionale ” personalitate care să fie departe de absolut orice comentariu răutăcios” care ar putea fi făcut.

”Sper ca indiferent cine va face propunerea, persoana desemnată pentru CC să fie o persoană de necomentat din toate punctele de vedere”, a mai spus aceasta.

Întrebată cum stă PNL cu majoritatea în Senat, pentru a-şi impune candidatul, ea a răspuns: ”În momentul acesta e o discuţie care nu trebuie purtată în termeni de majoritate a PNL sau PSD atunci când vine vorba de Curtea Constituţională”.

Mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 7, 2015. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.