Ioan Rus: CFR Marfă intră pe profit

CFR Marfă a intrat pe profit, după eşecul privatizării din 2013, a anunţat ministrul Transporturilor, Ioan Rus. Compania a ieşit pe plus în urma reorganizării care a condus în urmă cu un an, printre altele, la demiterea a peste 2.000 de angajaţi.
 
cfr_marfa„În acest moment, este o companie adusă pe profit, nu pe pierdere, ca şi CFR Infrastructură, ca şi CFR Călători, toate trei sunt pe profit”, a declarat ministrul de resort, Ioan Rus. Este vorba însă deocamdată despre un profit mic, iar CFR Marfă urmează să fie vândută, abia după ce costurile vor fi reduse şi mai mult, astfel încât privatizarea să fie una avantajoasă.Compania de stat CFR Marfă estimează că a încheiat anul 2014 cu un profit de aproape 24 de milioane de lei, după realizarea unor venituri de peste un miliard de lei, în condiţiile în care lider pe piaţa transporturilor feroviare de marfă din România are plăţi restante de peste 208,5 milioane de lei.
Antena3.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 10, 2015. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.