Prefectul vrea reducerea cât mai multor proceduri birocratice în rezolvarea problemelor cetățenilor

Miercuri, 18 februarie 2015, de la ora 9.00, în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ a avut loc şedinţa lunară a Colegiului Prefectural. Au participat prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram alături de consilieri și șefi de instituții județene.

IMG_0042Din ordinea de zi a şedinţei au făcut parte următoarele subiecte: Informare din partea Direcției Generale Anticorupție Serviciul Județean Satu Mare privind infracțiunile de corupție din noul cod penal; strategia națională anticorupție pentru 2012-2015; protecția avertizorului de integritate (Legea nr.571/2004). A prezentat comisarul Stelian Călugăru. Șeful Direcției Generale Anticorupție Satu Mare, comisarul Stelian Călugaru a prezentat prevederile noului Cod penal privind infracțiunile de corupție și aspecte concrete privind aplicarea cestora.

De asemenea a fost prezentată succint Strategia Națională Anticorupție pe perioada 2012-2015. Se constată o majorare a pedepselor privind actele de corupție. Se pune un accent tot mai mare pe actele de prevenire a traficului de influență, cumpărării de influență, primirii si dării de mită. S-au prezentat competențele judecătorului de drepturi și libertăți precum și alte aspecte legate de subiectul pus în discuție. Comisarul Stelian Călugăru s-a limitat doar la prezentarea prevederilor din noul Cod Penal subliniind că nu și-a propus să facă referiri concrete la cazuri de corupție de pe plan local și a promis că in cel mai scurt timp va organiza o conferință de presă cu acest subiect. Și-a arătat disponibilitatea organizării cu șefi de instituții de instructaje privind prevenirea și combaterea corupției.

După prezentarea principiilor generale pentru reducerea impactului birocrației instituțiilor asupra desfășurării activităților socio-economice la nivelul județului Satu Mare, prefectul dr. Eugeniu Avram a subliniat importanța subiectului pus în discuție. A cerut funcționarilor ce lucrează cu publicul să procedeze așa încât să fie reduse cât mai multe proceduri birocratice în rezolvarea problemelor cetățenilor.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 18, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.