Vizită de studiu în Spania pentru schimb de experiență și bune practici în managementul proiectelor cu finanțare nerambursabilă

Un număr de 19 experți din echipa de implementare a proiectului ”EFICIENȚĂ ȘI CALITATE ÎN SPO – EC SPO” – POSDRU /130/4.1/S/130262, au participat în perioada 09.02.2015 – 14.02.2015 la o vizită de studiu în localitatea Gijon, din Provincia Asturias – Spania. Aceasta a fost cea de a doua vizită de studiu, dintr-un număr de 3, prevăzute în proiect, care are ca obiectiv schimbul de experiență și bune practici în managementul proiectelor cu finanțare nerambursabilă. 

ajofm satu mareLa prima vizită, care a avut loc în luna iulie 2014 au participați alți 17 experți selectați din echipa de implementare a beneficiarului și partenerilor. Pentru grupul țintă format din specialiști ai Serviciului Public de Ocupare selectați din 9 județe respectiv, Tulcea, Satu Mare, Constanţa, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Suceava, Vaslui, Neamţ și Covasna au fost prevăzute 6 stagii transnaționale de transfer de  expertiza pentru îmbunătățirea calitatii serviciilor de ocupare, din care au fost efectuat până în prezent 3 stagii.

Proiectul ”EFICIENȚĂ ȘI CALITATE ÎN SPO – EC SPO”este implementat de Agenția pentru Ocuparea forței de Muncă Tulcea, în parteneriat cu SC Tobimar Construct SRL Alba Iulia, SC Drummers Concept SRL Bucuresti, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare, Desarrollo de Estrategias Exteriores SA și Serviciul Public de Ocupare din Principatul Asturias (Spania).
Partenerul  Desarrollo de Estrategias Exteriores SA  (DEX) este o agenție internațională spaniolă care furnizează asistență tehnică pentru guvernul local, regional și național pentru planificare strategică, dezvoltare economică locală și regională, crearea de locuri de muncă și îmbunătățirea serviciilor publice, iar  Serviciul Public de Ocupare din Principatul Asturias (SEPEPA) este o instituție publică responsabilă de furnizarea de servicii specializate pentru șomeri.

Agenda întâlnirii elaborată de partenerii transnaționali în urma consultărilor cu beneficiarul de finanțare, cuprinde următoarele activități și locații:
1.    Reuniunea internă a grupului de management al proiectului – Centrul de Formare „Las Palmeras” din Gijon;
2.    Prezentarea Programului Operațional  2014-2020 și a sistemelor de management și control –   Sediul SEPEPA din Oviedo;
3.    Prezentarea Fundației de Formare și Ocupare Asturias (FOREM), a serviciilor de orientare și formare și a proiectelor gestionate de către fundație la nivel transnațional, național și local – sediul FOREM din Gijon;
4.    Implementarea proiectelor din apelul de Formare, finanțate de către Fondul Social European –  Sediul SEPEPA din Oviedo
Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în oameni!”, Axa prioritară 4 „Modernizarea Serviciului Public de Ocupare”, Domeniul major de intervenţie 4.2 „Formarea personalului propriu al SPO”.

Proiect cofinanţat din Fondul Social European Prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 19, 2015. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.