Peste 300 de elevi din Supur au fost informațí de polițiști despre delincvența juvenilă

Miercuri, 18 februarie 2015, polițiștii au desfășurat ample activități de prevenire a delincvenței juvenile, în care au fost implicați  elevii de gimnaziu, de liceu și din învățământul profesional, din cadrul Liceului Tehnologic ”Petru Cupcea” din Supur.

politiaActivitățile au fost susținute de comisar de poliție Săndulescu Simona și inspector principal de poliție Hrihorișan Felicia, ofițeri în cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare.

Elevii au aflat cu această ocazie ce este delincvența juvenilă, care sunt cauzele și consecințele comportamentelor infracționale ale minorilor, care sunt infracțiunile cu violență, dar și date privind alte infracțiuni pe care minorii din județul nostru tind să le comită, cum este cazul conducerii de autovehicule pe drumurile publice fără permis.

Discuțiile dintre reprezentantele Poliției și elevi, adaptate fiecărei categorii de vârstă, au fost completate de vizionarea unui film educativ care le-a adus în atenție poveștile de viață ale unor tineri care trebuie să suporte consecințele faptelor ilegale pe care le-au comis la un moment dat. Totodată, în cadrul întâlnirilor, elevii au aflat cum trebuie să reacționeze atunci când sunt în pericol de fi agresați, dar și cum să se ferească de capacanele traficului de persoane.

La activitățile preventive, coordonate la nivelul școlii de consilierul școlar prof. Mureșan Irina, au participat 328 de elevi și 8 cadre didactice.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 19, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.