Parfumuri contrafăcute în valoare de aproximativ 622.000 euro, reţinute de inspectorii vamali

În data de 19 februarie 2015, inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanţa au descoperit parfumuri susceptibile de a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 622 000 euro, urmare controlului efectuat asupra unui container sosit  din China pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti.

parfumuriInspectorii vamali de la Biroul vamal de frontieră Constanţa, actionând în baza analizei de risc, au procedat la efectuarea controlului amănunţit a unui container sosit din China cu mărfuri pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti. Urmare controlului fizic de specialitate efectuat, inspectorii vamali au reţinut 20.112 bucăţi flacoane parfum şi 1.560 seturi parfum şi produse de îngrijire, susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală ale mărcilor PACO RABANNE, KENZO, VERSACE, CHANEL, HERMES, BARBIE, CHRISTIAN DIOR, NIVEA, HUGO BOSS, GIVENCHY. Valoarea acestora, dacă ar fi fost comercializate la valoarea bunului original este de aproximativ 622.000 euro.

Conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 608/2013 şi a Legii nr.344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 20, 2015. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.