Festivalul de muzică coral-religioasă “Pre tine te lăudăm” ajunge în Ucraina

Potrivit directorului adjunct al Școlii Gimnaziale „Octavian Goga” Satu Mare, Corina Chindriș, în calitate de asistent manager, zilele acestea urmează să se desfăşoare o altă etapă a Festivalului de muzică coral-religioasă “Pre tine te lăudăm”.

corAcțiunea se doreşte a fi o deosebit de amplă, deoarece un grup de preoți în frunte cu protopopii din Satu Mare și Negrești–Oaș, dirijorii celor 20 de coruri participante la activităţi precum și un grup de elevi vor vizita localităţile Solotvino-Uzhgorod din Ucraina.

Scopul acestei vizite este evaluarea activităţilor avute în cadrului Proiectului transfrontalier derulat în luna august 2012 “Pre tine te lăudăm” precum și întâlnirea elevilor și cadrelor didactice de la Școala Gimnazială “Octavian Goga” cu cei de la Școala Generală nr. 1 din Solotvino cu predare în limba ucraineană în cadrul Proiectului de Parteneriat ”Dialoguri transfrontaliere”.

Cu acest prilej va avea loc un schimb de experienţă și se va urmări promovarea unui dialog între cele două comunităţi, înlăturarea oricăror  bariere comunicaționale precum și îmbunătăţirea relațiilor de bună vecinătate între cele două popoare prin semnarea unor noi parteneriate între Parohia Ortodoxă Română Păuleşti – Parohia Ortodoxă Solotvino, Protopopiatul Ortodox Român  Satu Mare – Protopopiatul Ortodox de Apa.

De asemenea, Primăria Satu Mare trimite o scrisoare de salut prin care trasmite un mesaj de prietenie prin care se arată că “schimbul cultural între cele două orașe este o oportunitate de a pune bazele unei colaborări la toate nivelele și a unei prietenii pe termen lung prin realizarea de schimburi culturale și de bune practici administrative”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 2, 2013. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.