Ponta: Nu ne vom opune numirii lui Hellvig la SRI, dorim o dezbatere privind numirile nepolitice

Preşedintele PSD, Victor Ponta a declarat, luni, după şedinţa Biroului Permanent Naţional, că social-democraţii ”nu se vor opune numirii lui Eduard Hellvig la conducerea Serviciului Român de Informaţii (SRI), dar că doresc o dezbatere publică privind numirile nepolitice în instituţiile nepolitice.

pon3Ponta a declarat că în urma deciziei din conducerea partidului, se va merge în faţa grupurilor parlamentare ale PSD cu propunerea respectării unui principiu enunţat încă din 2014, de a avea persoane, dacă se poate, nepolitice în fruntea unor instituţii nepolitice, respectiv ca ”toţi şefii din aceste instituţii să nu aparţină aceleeaşi formaţiuni politice”.

Preşedintele PSD a arătat că ar fi preferat ”ca nominalizarea să fie făcută pentru o persoană care să nu aparţină PNL”. ”Respectăm dreptul preşedintelui (..) Pe domnul Hellvig îl cunoaştem, am lucrat bine, când eram în USL, este o persoană echilibrată (..). Nu ne vom opune la nimirea domniei sale, dar ne dorim dezbatere publică pe acest principiu, să stabilim dacă o putere politică, aflată în posibilitatea de a face numiri, va acoperi toate funcţiile”, a spus Victor Ponta.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, joi, pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii. El a spus că în cursul zilei a avut întâlniri cu liderii partidelor politice, cărora le-a adus la cunoştinţă intenţia sa de nominalizare a lui Eduard Hellvig pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii.

Şeful statului a menţionat că a decis să facă o nominalizare pentru poziţia de director al SRI, în persoana lui Eduard Hellvig. ”În această seară am semnat scrisoarea către preşedinţii celor două Camere ale Parlamentatului şi l-am propus pe domnul Eduard Hellvig pentru poziţia de director”, a ţinut să anunţe Klaus Iohannis.

Mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 23, 2015. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.