13 proiecte de hotărâre au fost aprobate în ședința ordinară a Consiliului Județean Satu Mare

În temeiul prevederilor Art. 94 al.1 și 3 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală republicată cu modificările și copletările ulterioare, în baza Dispoziției nr.27/19.02.2015, în data de 25 februarie 2015, la ora 14.00 s-a desfășurat ședința ordinară a Consiliului Județean Satu Mare, în sala mică de ședințe. Au participat președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, care a condus ședința, vicepreședinții Consiliului Județean, Mircea Govor și Rudolf Riedl, consilieri și șefi de instituții județene.

consilliul judeteanS-au pus în discuție spre aprobare următoarele proiecte de hotărâre: 1.Proiect de Hotărâre privind rectificarea bugetului general consolidat al județului Satu Mare pe anul 2015; 2.Proiect de Hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al Regiei autonome Aeroportul Satu Mare pe anul 2015; 3.Proiect de Hotărâre privind actualizarea programului de transport public județean de persoane, prin curse regulate în județul Satu Mare; 4.Proiect de Hotărâre privind aprobarea licențelor de traseu pentru serviciul de transport județean de persoane prin curse regulate speciale, pentru traseele: Resighea-D.R.M. și retur; Andrid-D.R.M. și retur; Lazuri-Zollner și retur; Tarna Mare-SAMMEAT și retur; Peleș-SAMMEAT și retur pentru transportul muncitorilor; 5.Proiect de Hotărâre privind aprobarea licenței de traseu pentru serviciul de transport public județean de persoane prin curse regulate speciale pentru traseul Negrești-Oaș-Racșa și retur pentru transportul elevilor; 6.Proiect de Hotărâre privind aprobarea licenței de traseu pentru serviciul de transport public județean de persoane prin curse speciale regulate pentru traseul Parc industrial-Holrom Vetiș-Bercu și retur pentru transportul muncitorilor; 7.Proiect de Hotărâre privind modificarea Stutului de funcții al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare; 8.Proiect de Hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale; 9.Proiect de Hotărâre privind aprobarea Regulamentului de funcționare a Bibliotecii Județeane; 10.Proiect de Hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al Școlii de Arte Satu Mare; 11.Proiect de Hotărâre pentru modificarea hotărârii nr.155/2004 a Consiliului Județean Satu Mare privind înființarea Comisiei pentru Protecția Copilului Satu Mare, cu modificările și completările ulterioare; 12.Proiect de Hotărâre privind modificarea organigramei și a statului de funcții ale aparatului propriu al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a Județului Satu Mare; 13.Proiect de Hotărâre privind aprobarea cuantumului cotizației Județului Satu Mare în calitate de asociat membru fondator al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare; 14 Diverse.

Proiectele puse în dezbatere au fost aprobate cu excepția Proiectului de Hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al Muzeului Județean Satu Mare, care a fost amânat pentru ședința viitoare. Dr. Virgil Enătescu a cerut Comisiei pentru cultură prezentarea criteriilor de promovare în funcții a personalului care lucrează la Centrul Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale.

Adrian Cozma a solicitat situația numărului de angajați la S.C. Palat SRL, insistând pe personalul detașat. Dr. Paula Mare, directorul medical al Spitalului Satu Mare a făcut unele precizări în legătură cu faptul că unii pacienți își cumpără medicamentele în condițiile în care furnizorii își modifică frecvent prețurile și chiar denumirile acestora. Astfel, aceste medicamente nu se mai încadrează nici în lista medicamentelor compensate și nici în limita cheltuielilor decontate de Casele de Asigurări de Sănătate.

Lia Nicoară

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 25, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.