Expoziție inedită de mărțișoare uriașe la Carei, realizată de elevii Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu”

Începând de vineri 27 februarie 2015, toți careienii care vizitează Parcul Dendrologic din centrul orașului pot admira o inedită expoziție de mărțișoare. Pe gardul parcului au fost expuse nouă mărțișoare uriașe realizate de elevi ai claselor de tâmplărie și croitorie de la Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu” din municipiul Carei, precum și un istoric al acestui obicei. Mărțișoarele „uriașe”, în formă de inimă, floare, trifoi, ursuleț, potcoavă, au fost realizate din lemn și decorate cu materiale oferite de SC Polipol Mobila SRL Foieni.

083La ora 14.00 a fost deschisă expoziția, în prezența cadrelor didactice de la Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu” Carei, a reprezentanților Direcției de Cultură a Municipiului Carei și evident, a realizatorilor. Echipa care a realizat expoziția de mărțișoare uriașe este formată din: elevi tâmplari ai clasei a X-a D, de la Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu”: Betuker Jozsef, Botz Edina, Donutz Bernadette, Hendre Szabolcs, Horn Erik, Kormos Barbara, Torda Kitti, Tilger Melinda, Magyari David, Recsei Lehel, Betuker Bernadette. Maistru Instructor: Sanislai Zoltán. Colaborator Fejszés Lászlo.

085Aceștia au fost ajutați la decorarea mărțișoarelor de colegii croitori din clasa a X-A: Ardelean Andrea, Pop Diana, Maran Vasile, Varga Renata, Erdei Imre și clasa a XII-E: Gotha Diana, Preg Henrietta, Suto Ioan, Heinrich Krisztian, Cerconschi Roxana, Balog Jutka. Coordonatori croitorie Pleșa Elena și Miclea Gheorghe. Expoziția „Mărțișoare uriașe” a fost realizată de Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu” Carei și Direcția de Cultură a Municipiului Carei și poate fi admirată timp de două săptămâni. Trecătorii pot să-și facă poze cu ineditele mărțișoare și să le trimită ca mesaj de vestire a primăverii persoanelor dragi. Prin această expoziție inedită realizatorii urează tuturor o primăvară minunată, plină de noroc și sănătate!

091

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 27, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.