Secretarul de stat Cătălin Beciu: Noul Cod fiscal este cel mai bun din România, antreprenorii sunt de acord cu aceasta

Luni, 2 martie de la ora 14.00 la sediul Partidului Liberal Reformator Satu Mare, reprezentantul mediului de afaceri din Guvern, secretarul de stat în Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, Cătălin Beciu a susținut o conferință de presă referitor la câteva aspecte din noul Cod fiscal, propuse și susținute de PLR în cadrul alianței de guvernre. A fost însoțit de membri marcanți ai PLR Satu Mare: deputatul Ovidiu Silaghi, viceprimarul Marcela Papici și Claudiu Sulea.

IMG_0084Cătălin Beciu a făcut aprecieri față de reacțiile mediului de afaceri din România, în legătură cu fiscalitatea în vigoare. A spus că Noul Cod fiscal este cel mai bun până în prezent, antreprenorii sunt de acord cu aceasta și conține mai multe aspecte ce vor duce la revigorarea economiei României, exemplificând cu reducerea TVA la 20% și altele.

Până în prezent, există un echilibru fragil între stat și antreprenori din câteva puncte de vedere, pe care noul Cod fiscal le va reglementa. Controalele fiscale abuzive vor lua sfârșit iar acolo unde sunt mai multe norme pe aceeași problemă se va aplica la alegere, norma cu efcetul cel mai favorabil pentru cel controlat”.

În legătură cu rolul Biroului de asistență a contribuabilului care există pe lângă reprezentantul în teritoriu a Ministerului de Finanțe, prin noul Cod fiscal va crește rolul acestuia în asigurarea asistenței juridice și de specialitate în manajmentul financiar al firmelor. Toate răspunsurile prin biroul de asistență trebuie să fie răspunsuri asumate.

”În cazul firmelor ce vor afaceri cu statul și vor participa la licitații, am sugerat introducerea unor noi criterii de participare. Dintre acestea consider că Procesul verbal de bune practici, din care să rezulte printre altele că firmele nu au datorii, să fie o condiție, fără aceasta firmele să nu se poată prezenta la licitație”, a spus în încheiere Cătălin Beciu.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 2, 2015. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.