O femeie a fost amendată pentru alertarea nejustificată a organelor de Poliţie

Ieri, în jurul orei 14.00, o femeie în vârstă de 62 de ani din localitatea Negreşti Oaş a sesizat poliţiştilor prin apelul unic de urgenţă 112 faptul că ar fi fost victima unei infracţiuni de furt, comisă pe raza municipiului Satu Mare, respectiv din poşetă i-ar fi fost sustrasă suma de 13.000 euro.

masina-politieDe îndată ce s-a înregistrat apelul de urgenţă, poliţiştii de investigaţii criminale au demarat toate procedurile necesare pentru identificarea în cel mai scurt timp a persoanelor vinovate de comiterea infracţiunii. De asemenea oamenii legii au făcut verificări dându-şi seama de adevăratele intenţii ale femeii, care a alarmat în mod nejustificat organele de Poliţie, întrucât aceasta a încercat să însceneze furtul sumei de 13.000 euro, bani pe care aceasta nu-i avea asupra sa.

Irina D. a fost sancţionată contravenţional cu amenda de 1.000 lei pentru alertarea nejustificată a organelor de Poliţie.

Reamintim că, potrivit O.U.G. 34/2008, privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional Unic pentru apeluri de urgenţă, apelarea abuzivă a numărului de urgenţă 112 şi alertarea organelor specializate de intervenţie constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 4, 2015. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.