Primarul Dr. Dorel Coica: ”Vrem să facem ordine în piețe așa cum ne-am propus”

În conferința de presă susținută în data de 5 martie, joi, primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica a dorit să aducă la cunoștința sătmărenilor câteva din preocupările curente ale Primăriei Satu Mare. Astfel, a arătat că au început lucrările de demolare ale garajelor cartierele  Micro 17 și Carpați II conform cu programul propus. De asemenea, a anunțat că se lucrează simultan în aceste două cartiere la amenajarea parcărilor și a spațiilor de joacă pentru copii în locul garajelor demolate.

primar coicaPrimarul a informat că s-a finalizat licitația privind executarea mobilierului stradal, care va consta din bănci, coșuri de gunoi și stații de autobuz. La cererea cetățenilor din Cartierul Carpați I se va reactiva și amenaja piața existentă acolo, o piață modernă pentru producătorii locali care vor fi aduși mai aproape de locuitorii din cartier. Vor fi amenajate și modernizate și Piața Mică și Piața de vechituri, unde se vor amenaja spații specializate pentru sacrificarea mieilor de Paște.

Până în prezent doar două persoane au avut autorizație de construcție pentru garaje. Alții au avut doar autorizații provizorii, a căror valabilitate a expirat, iar marea majoritate nu au avut deloc autorizații. ”În urma sistematizării parcărilor și a modernizării piețelor, dorim ca să facem ordine așa cum ne-am propus. Vrem să ajungem ca piețele să se autofinanțeze, de asemenea vrem ca după renovare și Teatrul de Nord să se autofinanțeze. Credem că acest lucru se poate realiza”, a spus Dorel Coica.

În final primarul a precizat că urmează să fie verificate toate certificatele de producător, care trebuie să fie conforme pentru ceea ce au fost eliberate și să se vândă produsele pentru care au fost date nu altceva.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 6, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.