Viktor Orban, acuzat că ar fi fost informator al serviciilor secrete comuniste

Un om de afaceri ungar a sugerat că premierul Viktor Orban ar fi fost informator al serviciilor secrete comuniste, determinând Partidul Socialist de opoziţie să ceară o reuniune a Comisiei pentru securitate naţională din Parlament, pentru a clarifica situaţia, relatează MTI.

viktororbanOmul de afaceri Lajos Simicska a declarat duminică, într-un interviu pentru blogul Mandiner, că Orban a întocmit rapoarte despre el pentru autorităţile comuniste, în timp ce îşi efectuau serviciul militar în anii ’80, dar că l-a informat despre acest lucru. Simicska a precizat că autorităţile din perioada comunistă l-au plasat sub supraveghere şi, în timp ce îşi efectua serviciul militar, i-au fost prezentate mai multe dosare. Orban i-a spus atunci că scrie rapoarte şi au discutat inclusiv despre detaliile pe care urma să le prezinte. După ce au terminat armata, Orban i-a spus lui Simicska că autorităţile au încercat să îl recruteze, dar el a refuzat. Atunci l-am crezut, dar „acum nu ştiu ce să cred”, a adăugat omul de afaceri.

Biroul premierului a reacţionat furnizând documente care arată că lui Orban i s-a cerut să întocmească rapoarte pentru autorităţi, dar a refuzat.

Premierul Viktor Orban a declarat luni că acuzaţiile omului de afaceri potrivit cărora el ar fi fost informator sunt motivate de duşmănie. „Faptele vorbesc de la sine, toate informaţiile sunt disponibile”, a afirmat Orban, adăugând că e „trist” că „nemulţumirile personale pot face pe cineva să se coboare atât de jos”. Premierul a precizat că nu este necesar ca politica ungară să se transforme într-un „circ”.

Mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 9, 2015. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.