Iohannis: Modelul de convieţuire din ţara noastră este exemplar. România, un model de urmat

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la Sibiu, la vernisajul unei expoziţii dedicate istoriei minorităţii germane în România, că „germanii din ţară au fost mereu loiali statului” şi modelul de convieţuire este „exemplar”, România fiind „un exemplu de urmat”.

Klaus_Iohannis_3116188bKlaus Iohannis şi ministrul federal de Externe Frank Walter Steinmeier au participat, luni seară, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, la vernisajul expoziţiei „Minoritatea germană din România – Trecut şi prezent în Europa unită”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei doi oficiali au ajuns cu peste o oră întârziere la eveniment întrucât aeronava care trebuia să-l aducă la Sibiu pe ministrul federal german nu a putut decola de la Bucureşti din cauza unei defecţiuni tehnice.

„Îmi cer scuze pentru întârziere. Îi mulţumesc domnului preşedinte care ne-a pus la dispoziţie un elicopter al Ministerului de Interne şi am putut să ajungem aici”, a declarat Frank Walter Steinmeier, imediat după ce a ajuns.

În discursul său, acesta a vorbit despre frumuseţea oraşului Sibiu, pe care l-a văzut ultima dată în urmă cu opt ani, despre faptul că fostul primar al acestui oraş are acum „responsabilitatea întregii Românii”, dar şi despre faptul că, prin rămânerea la conducerea Primăriei Sibiu a lui Astrid Fodor din partea Forumului Democrat al Germanilor din România, oraşul a rămas „pe mâini bune”.

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat buna colaborare dintre minoritatea germană şi populaţia majoritară din România.

„Doresc să subliniez, astăzi în mod special, că în decursul secolelor relaţia dintre români şi germani a fost – cu puţine excepţii trecătoare – una caracterizată de armonie şi respect reciproc. Germanii din România au fost mereu loiali statului român, de la ridicarea acestuia, având o contribuţie constructivă la consolidarea şi modernizarea lui. Comunitatea germană este recunoscătoare poporului român şi autorităţilor române pentru că în cei 25 de ani de la căderea comunismului şi înlăturarea dictaturii a beneficiat de sprijin consistent în vederea păstrării identităţii sale, precum şi de întreaga deschidere şi simpatie a concetăţenilor săi”, a declarat şeful statului.

Mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 9, 2015. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.