Poeta și traducătoarea Cornelia Bălan Pop a fost sărbătorită la Centrul de Creație

Marți, 10 martie, la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, într-un cadru festiv, a fost sărbătorită profesoara, poeta și traducătoarea Cornelia Bălan Pop, cu prilejul împlinirii unei frumoase vârste. În calitate de director al instituției gazdă, Robert Laszlo i-a salutat pe cei prezenți iar sărbătoritei i-a înmânat o Diplomă de excelență pentru meritele dobândite în promovarea culturii sătmărene. Poeta Cornelia Bălan Pop este autoarea a numeroase cărți de poezie și traduceri, cărți care au fost expuse cu acest prilej.

DSC_0322Profesoara Cornelia Bălan Pop a fost felicitată și de către consilierul Felician Pop, care a arătat că prezența unui număr atât de mare de prieteni și oameni de cultură sătmăreni șa acest eveniment este o dovadă a aprecierii unanime de care se bucură Cornelia Bălan Pop. A fost prezent și a felicitat-o pe sărbătorită dr. Vlaicu Popescu, directorul Colegiului Tehnic ”Unio-Traian Vuia”, colegiu unde își desfășoară activitatea sărbătorita.

DSC_0329A luat cuvântul preotul Viorel Pașca. Acesta a vorbit despre fructuoasa colaborare cu doamna profesoară de pe vremea când și el preda la fostul liceu IPA. Cuvinte de apreciere au fost rostite și de președinta Cenaclului scriitorilor sătmăreni, poeta Loredana Știrbu, și de profesorul Teodor Curpaș. Acesta i-a dorit sărbătoritei să aibă parte de cât mai multe realizări editoriale. De poeziile ei s-a vorbit și în cadrul unui cenaclu din Canada, semn că este cunoscută și peste hotare.

DSC_0326Momentele artistice ale acestui eveniment au fost realizate de Raluca Dumitru și George Negrea. Sorin Lăcătuș, membru al Cenaclului scriitorilor sătmăreni a recitat o frumoasă poezie, iar Felician Pop a recitat poezia ”Rugă pentru părinți” de Adrian Păunescu.

DSC_0325Cornelia Bălan Pop a mulțumit pentru aprecierile frumoase rostite de vorbitori la adresa ei și pentru urările care i-au fost adresate, pentru faptul că așa de mulți au ținut să fie alături de ea la acest eveniment important din viața ei. Ea a citit un frumos eseu și o poezie scrisă anume pentru această ocazie. Evenimentul s-a încheiat cu intonarea de către cei prezenți a tradiționalului ”Mulți ani trăiască!”.

DSC_0330

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 10 martie 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.