Un tren cu 60 de pasageri a deraiat la Feteşti în urma unui accident

Un tren personal, în care se aflau aproximativ 60 de persoane, a deraiat, joi, între Movila şi Feteşti, în urma impactului dintre locomotivă şi o betonieră.

Şoferul betonierei, un bărbat de 41 de ani, din Constanţa, care s-a angajat în traversarea căii ferate, fără să se asigure suficient, având vizibilitatea redusă din cauza ceţii, a fost surprins de locomotiva trenului care se deplasa pe ruta Feteşti – Buzău.

Trecerea la nivel cu calea ferată era semnalizată numai cu indicatoare – Crucea Sf. Andrei -, fără semnalizare acustică sau luminoasă.

trenPurtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa, Iulia Fecioru, a precizat că, în urma impactului, şoferul betonierei a fost rănit grav şi transportat cu o ambulanţă SMURD la spital. De asemenea, mecanicul locomotivei şi doi pasageri au solicitat îngrijiri medicale’.

La o trecere la nivel cu indicator rutier, la ieşirea din Feteşti, trenul a avut un impact cu o autobetonieră al cărei şofer nu a respectat indicatoarele din zonă. Locomotiva a deraiat şi primul vagon este avariat, un pasager şi conductorul trenului sunt răniţi, iar conductorul auto a decedat. Trenul avariat va fi retras în Feteşti, iar cei aproximativ 60 de pasageri vor fi transportaţi la destinaţie cu alte garnituri al CFR Călători, pe rute ocolitoare‘, a declarat, pentru AGERPRES, Alina Predescu, purtător de cuvânt CFR Călători care a precizat că este vorba despre trenul de persoane Regio 8202 de pe ruta Feteşti – Buzău.

La faţa locului s-au deplasat organele abilitate în vederea cercetării producerii acestui accident şi respectiv a restabilirii circulaţiei.Echipe feroviare intervin pentru eliberarea linei de cale ferată. AGERPRES

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 17, 2013. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.