Oferta Facultății de Studii Europene a U.B.B Cluj-Napoca, pentru anul universitar 2015-2016

La Colegiul Național Mihai Eminescu a avut loc marți, 10 martie o întâlnire cu lectorul universitar dr. Ovidiu Vaida de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Studii Europene, care a prezentat elevilor colegiului oferta pentru anul universitar 2015-2016 și oportunitățile de care se bucură studenții din cadrul acestei facultăți.

IMG_0110Admiterea are loc între 14-31 iulie 2015, fiind 1.095 de locuri, în specialitățile Relații Internaționale și Studii Europene, Management, Administrație Europeană și Studii Americane. Criteriile de admitere sunt: media aritmetică a măcar două probe la examenul de Bacalaureat la alegerea candidatului, scrisoare de motivație (admis/respins), depusă la înscriere care este evaluată de o comisie desemnată de conducerea facultății. În caz de medii egale departajarea se face după media generală a examenului de Bacalaureat sau nota examenului scris la disciplina Limba și literatura română la examenul de Bacalaureat. Candidații la secțiile cu predare în alte limbi vor prezenta certificat de competență lingvistică în limba respectivă. Candidații care au obținut premiile 1, 2 sau 3 în oricare dintre ultimii doi ani de la liceu la Olimpiadele naționale sau internaționale selectate vor fi declarați admiși cu media finală 10.

IMG_0114Campusul Universității Babeș-Bolyai cuprinde facilități de învățământ, cercetare, biblioteci și locații de cazare aflate în continuă dezvoltare și modernizare, alături de o bază impresionantă de facilități de recreere și petrecere a timpului liber. Acestea se adaugă la oferta extrem de bogată a orașului Cluj-Napoca, un oraș dedicat tinerilor și în mod special studenților, lucru marcat prin conferirea statutului de Capitală Europeană a Tineretului în anul 2015.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 11, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.