Dezbatere pe tema ”Femeia, sursă de inspirație în literatură”, la Biblioteca Municipală Carei

Miercuri, 11 martie 2015, Biblioteca Municipală Carei a celebrat femeia printr-o dezbatere pe tema „Femeia, sursă de inspirație în literatură”. Invitații, poeții Felician Pop și Robert Laszlo, au răspuns întrebărilor puse de membrii Cercului de lectură a Liceului Teoretic Carei.

IMG_0201Evenimentul a debutat cu o prezentare Power Point cu genericul „Cupluri celebre în literatura română” realizat de bibliotecara Nicoleta Latiș, apoi Felician Pop a vorbit despre Nichita Stănescu pe care l-a cunoscut personal, descriind întâlnirile pe care le-a avut cu acesta și dezvăluind lucruri mai puțin cunoscute din personalitatea marelui poet. Robert Laszlo a recitat două dintre poeziile cuprinse în volumul său de debut, „În vid iată viața mea”, volum remarcat într-un articol elogios din România Literară de poeta Constanța Buzea.

Prima întrebare a adresat-o Dănuț Coșarcă, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic, cunoscut invitaților de la concursurile de recitări locale sau județene. Acesta a fost curios dacă poeții își știu recita propriile poezii. Robert Laszlo ne-a demonstrat că știe să-și recite poeziile. Felician Pop a recunoscut că nu-i place să-și recite propriile poezii, dar o face cu mare plăcere atunci când este vorba de lirica marilor poeți români sau din literatura universală.

Bianca Brisc, a vrut să știe de ce femeia este o muză. A aflat că încă din literatura antichității muza era femeia, aceasta simbolizând sensibilitatea și iubirea. Discuția amicală între elevi și invitați a făcut ca timpul să treacă foarte repede, pe nesimțite. Elevi și invitați și-au promis ca această întâlnire să nu fie ultima și să o reia cu alte ocazii care se vor ivi. Poate o lansare de carte sau chiar o ședință a cercului literar.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 11, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.