A fost finalizat proiectul „Centrul tehnologic de inovare și de afaceri în municipiul Satu Mare”

Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Satu Mare, în calitate de beneficiar anunţă finalizarea proiectului nr. NV/1/1.1/PDU/2/7/14.05.2010, cod SMIS 20969, intitulat: „Centrul tehnologic, de inovare şi de afaceri în municipiul Satu Mare”.

06-03-2015-invitatie-page-001Proiectul a fost finanţat de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în calitate de unitate de management şi Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest în calitate de organism intermediar prin Programul Operaţional regional 2007 – 2013, Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniul de intervenţie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, Sub-domeniul: „Poli de dezvoltare urbană”.

Durata de implementare a proiectului a fost de  37 de luni (17.02.2012- 16.03.2015). Valoarea totală a proiectului a fost de 3.916.551,92, din care 1.387.66,77 finanţare nerambursabilă, TVA inclus.

Obiectivul general al proiectului a fost reabilitarea infrastructurii urbane şi îmbunătăţirea serviciilor urbane prin crearea unei infrastructuri de sprijinire a domeniului de afaceri, cu impact atât asupra dezvoltării de ansamblu a municipiului Satu Mare, cât şi a zonei înconjurătoare.

Obiectivul specific al proiectului l-a constituit reabilitarea unei clădiri aflate într-o stare avansată de degradare(fosta scoală generală nr. 13, situată pe str. I.L.Caragiale nr. 1) şi înfiinţarea unui CENTRU TEHNOLOGIC, DE INOVARE ŞI DE AFACERI ÎN MUNICIPIUL SATU MARE, contribuind astfel la dezvoltarea economică a municipiului Satu Mare în general, şi la dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri din zona de nord a municipiului prin creşterea atractivităţii zonei ţintă, în special.

Principalele rezultate obţinute la finalizarea proiectului sunt:
–    Reabilitarea imobilului existent (P)
–   Mansardarea acestuia şi crearea a 10 spaţii destinate închirierii  pentru  desfăşurarea activităţilor de producţie şi de prestări servicii precum şi a a unei săli de conferinţe şi a unei săli de întâlniri şi negocieri.
–  asigurarea facilităţilor necesare desfăşurării activităţilor de producţie/ prestări de servicii (utilităţi apă, gaz, curent, telefonie fixă, conexiune internet, server);
–    Amenajarea curţii exterioare
–    Crearea a  20 de locuri de parcare
–  Dotarea centrului  de afaceri cu mobilier necesar desfăşurării activităţilor şi cu aparatură de birotică.
–    Dotarea centrului de afaceri cu sistem de supraveghere video.
–    Suprafaţa totală construită este de  909,70 mp.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 12, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.