Prefectul Eugeniu Avram va sprijini Comisia de aplicare a Legilor Fondului Funciar pentru reglementarea pășunilor

În ședința prefectului dr. Eugeniu Avram din data de 12 martie, susținută împreună cu primarii, membrii comisiilor de aplicare a Legii Fondului funciar, consilieri, specialiști de la Camera Agricolă Județeană și Direcția Agricolă s-a dezbătut problema verificării modului de aplicare din Legea Fondului Funciar a amenajărilor pastorale.

IMG_0010Prefectul dr. Eugeniu Avram a precizat că va fi acordat tot sprijinul membrilor comisiei de aplicare a Legii Fondului Funciar, a grupurilor pentru aranjamentele pastorale, direcțiilor de la deconcentrate pentru punerea în aplicare a tuturor prevederilor legate de amenajările pastorale (pășuni și fânețe naturale) din administrarea comunelor.

Au luat cuvântul primarii din Medieșu Aurit, Certeze, Negrești-Oaș, Turț, Tășnad și Craidorolț din a căror intervenție a reieșit că trebuie păstrat modul de folosință a terenurilor în conformitate cu ceea s-au angajat în cadrul Uniunii Europene. De asemenea este necesară abordarea diferită a problemelor legate de pajiștile comunale și composesoratele private. Pentru reglementarea legală a utilizării și administrării pajiștilor naturale sunt necesare o serie de etape de parcurs cum ar fi: identificarea parcelelor, cartografierea lor, analize pedochimice. Toate aceste procedee necesită sume mari de bani pe care primăriile nu le au prevăzute în bugetul pe anul 2015. Există temerea că ele nu se vor putea efectua.

Pentru aplicarea Legii utilizării și amenajării pajiștilor naturale s-a propus alocarea de fonduri suficiente care ar putea fi cheltuieli inutile în condițiile în care scade treptat numărul de animale din comune.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 12, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.