Campania antidrog ”O zi în școala ta” a ajuns la Liceul Teoretic Negrești Oaș

Campania ,,O zi în şcoala ta”, prin care specialiştii doresc să atragă atenţia liceenilor şi profesorilor asupra problemelor complexe generate de consumul de droguri a ajuns şi la Negreşti Oaş. Peste 235 de elevi ai Liceului Teoretic Negreşti Oaş au participat joi, 12 martie 2015,  la cele 8 întâlniri organizate şi susţinute de reprezentanţi ai Poliţiei şi ai Centrului de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog.

IMG_3074Dezbaterile au fost axate atât pe consumul de droguri, cât şi pe consumul de alcool, specialiştii încercând să demitizeze o serie de idei eronate legate de alcool, devenite adevărate cutume, într-o zonă în care există o permisivitate foarte mare faţă de consumul de alcool produs în gospodăria proprie, considerat o condiţie sine qua non a existenţei umane.

Elevii au urmărit filme educative, au adresat numeroase întrebări specialiştilor prezenţi, dovedind un mare interes faţă de tema propusă. Etnobotanicele au fost, şi de această dată în centrul discuţiilor, dar controversele cele mai mari au fost legate de consumul de marijuana, drog pe care, majoritatea elevilor îl consideră ca fiind nepericulos. Dincolo de consecinţele imediate pe care le implică consumul de droguri, inclusiv ,,iarba” cum este cunoscută marijuana între tineri, care perturbă capacitatea de judecată şi de apreciere corectă a situaţiilor de risc, consecinţele pe termen lung, au insistat specialiştii, sunt cele care ar trebui să-I preocupe mai mult. De la probleme medicale severe, la infracţiuni în legătură cu drogurilor ori pentru procurarea banilor necesari întreţinerii unui viciu atât de costisitor, până la probleme sociale grave, toate au fost aduse în atenţia celor care, aflaţi la vârsta experimentelor, cred că trebuie să încerce tot ceea ce ,,viaţa”, în speţă dealerii de droguri, le oferă.

Activităţile pregătite de poliţişti şi reprezentanţii CPECA au fost completate de momente speciale pregătite de elevi, printre care o expoziţie cu tematică antidrog şi o pauză muzicală special dedicată acestui eveniment. Elevii s-au dovedit receptivi la informaţii, dar şi creativi şi capabili să se manifeste şi să se exprime la nivel informal, arătându-şi, astfel, dorinţa de a se implica în activităţi diverse, incompatibile cu consumul de droguri.

Activităţile au fost susţinute de inspector principal Tămăşan Irina- psiholog, Puşa Câmpan-specialist prevenire, din partea CPECA şi de inspector principal Hrihorişan Felicia, din partea IPJ Satu Mare. La nivelul unităţii şcolare coordonarea pe parcursul întregii zile a fost asigurată de domnul director Bud Viorel şi de doamna profesor Moldovan Adela, consilier şcolar.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 13, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.