Gabriela Opriș este noul manager al Serviciului Județean de Ambulanță Satu Mare

În data de 13 martie la ora 10.00, în sala mare de ședințe a Consiliului Județean Satu Mare, în prezența prefectului dr. Eugeniu Avram a avut loc ședința de lucru a Serviciului Județean de Ambulanță Satu Mare cu prilejul preluării conduceri acestuia de către Gabriela Opriș.

IMG_0009La ședință au participat colonel Gheorghe Dan, șeful Inspectoratului Județean de Urgență, dr. Adrian Tămaș, șeful UPU, Erica Venemozer, directorul Spitalului Județean Satu Mare, dr. Dan Cojoc, directorul Direcție de Sănătate Publică Satu Mare, consilieri și alte cadre în acest domeniu.

Din informarea prezentată de Gabriela Opriș, managerul SJA Satu Mare a reieșit că SJA este un serviciu public, cu personalitate juridică, de importanță strategică care asigură servicii medicale de urgență pe întreg teritoriul județului Satu Mare și dispune ca structură, de Stația Centrală Satu Mare și de trei substații amplasate în municipiul Carei și orașele Negrești-Oaș și Tășnad.

Echipajele de profesioniști care fac parte din familia Ambulanței, sunt oameni bine pregătiți în domeniul medicinei de urgență, mereu gata pentru intervenții pentru salvarea de vieți omenești alături de serviciile specializate pentru intervenții ale SMURD, Poliției, Pompierilor și Jandarmeriei. Comunicarea între aceste instituții se face prin 112 Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență.

În SJA își desfășoară activitatea un număr de 149 de angajați, dintre care 7 medici, 58 asistenți medicali, 59ambulanțieri, 5 operatori, 14 personal TESA și 3 muncitori. Promptitudinea în intervenții se încadrează în intervalul de 15 minute pentru echipajele care intervin în zonele urbane și 20 de minute pentru echipajele de urgență care intervin în zonele rurale.

IMG_0001Din analiza indicatorilor statistici rezultă că există întârzieri mari la serviciile de transport interclinic unde ambulanțele de tip A1, A2 din dotare nu fac față solicitărilor.

Serviciul Județean de Ambulanță dispune de următoarea dotare: 27 autosanitare, din care 2 ambulanțe de tip C, 17 ambulanțe de tip B1, B2 și 8 ambulanțe de tip A1, A2. În cursul anului 2014 SJA a răspuns la un număr de 34.129 solicitări. Transporturi asistate de UPU, în vederea investigării în alte locații au fost în număr de 9.229. pentru o mai bună funcționare ar fi imperios necesare minim 7 ambulanțe de tip B și 5 de tip A. 7 ambulanțe au peste 450.000 de km și trebuie înlocuite.

Pentru a îmbunătăți calitatea actului medical e nevoie de completarea cu resurse umane și educația medicală continuă a personalului, dotarea tehnico-materială cu mijloacele necesare (mașini și aparatură medicală), reabilitarea sediului Central al ambulanței.

Dintre invitați au vorbit dr. Dan Cojoc, colonelul Gheorghe Dan, Adrian Tămaș și reprezentantul Federației Naționale de la Serviciul Național de Ambulanță Gheorghe Chiș. În încheiere prefectul județului dr. Eugeniu Avram a spus: ”Serviciul Public de Ambulanță reprezintă o instituție foarte importantă, știu cu ce vă confruntați ca să salvați cât mai multe vieți, vă felicit pentru tot ceea ce faceți, avem încredere în Serviciul Județean de Ambulanță și vă asigurăm de tot sprijinul nostru”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 13, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.