PNL adoptă modificări la Statut: Liberalii condamnaţi definitiv îşi pierd calitatea de membru

Biroul Permanent Naţional al PNL a decis luni, o serie de modificări la Statut, din perspectiva integrităţii, stabilindu-se că reprezentantul PNL arestat preventiv să fie suspendat din funcţie, iar cel condamnat definitiv să îşi piardă calitatea de membru. Modificările la Statut al fost anunţate de copreşedintele PNL Alina Gorghiu, care a declarat că în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional s-au luat decizii privind integritatea şi modificările aduse de comisia coordonată de Ludovic Orban, la Statutul PNL.

LSO_8304Potrivit Alinei Gorghiu, modificările aduse Statutului se referă la toate etapele pe care un membru al PNL le poate parcurge, în cazul în care începe împotriva sa un proces penal sau o cercetare judiciară. ”În cazul în care, împotriva unui membru al PNL, este dispusă o măsură preventivă, şi aici este cazul arestului preventiv, fie efectiv sau la domiciliu, în acest caz, persoana respectivă este suspendată din funcţia pe care o deţine în PNL”, a anunţat Gorghiu.

Ea a mai arătat că o altă modificare prevede ca atunci când membrul PNL este trimis în judecată, este suspendat din funcţia deţinută în partid. Pentru situaţia în care repezentantul PNL este condamnat în primă instanţă, Alina Gorghiu a afirmat că s-a lărgit sfera infracţiunilor săvârşite cu intenţie, de la faptele pentru corupţie, la toate faptele săvârşite cu intenţie. În acest caz, persoanei respective îi este suspendată calitatea de membru al PNL.

O altă prevedere nouă este ca, în cazul condamnării definitive a persoanei respective, aceasta să îşi piardă calitatea de membru al partidului şi va fi radiată. Alina Gorghiu a mai declarat că o altă dispoziţie care nu exista în Statut, iar realitatea ”îi constrânge să discute despre aceste lucruri şi să updateze statutul conform celor întâmplate recent”, este ca ”toate persoanele care sunt susţinute de partid în administraţia centrală, şi împotriva acestora începe urmărirea penală, să îşi piardă sprijinul politic al PNL”.

Mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 16, 2015. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.