Constanţa: În timpul exerciţiilor navelor NATO în Marea Neagră un avion rusesc a survolat zona

Un avion rusesc a survolat, luni, Marea Neagră, în zona Portului Constanţa, unde au avut loc exerciţiile navelor NATO sosite la sfârşitul săptămânii, ministrul Apărării, Mircea Duşa, susţinând că este normal ca avioane de supraveghere electronică să culeagă informaţii despre ce se întâmplă pe mare.

Russian_Air_Force_Ilyushin_Il-20“Exerciţiile s-au organizat sub comandă NATO, scenariile exerciţiilor au fost elaborate de către militari şi cred că sunt scenarii care să dovedească capacitatea militarilor din această Grupare Navală de cooperare în Marea Neagră, având în vedere că după criza din Ucraina şi mai ales după anexarea Crimeei situaţia de securitate pe Marea Neagră s-a schimbat mult şi e nevoie ca exerciţiile pe care le organizăm să fie exerciţii care să asigure interoperabilitatea între structurile forţelor care participă la aceste exerciţii”, a afirmat Mircea Duşa, la finalul exerciţiului.

În timpul exerciţiilor militare care au avut loc pe Marea Neagră un avion rusesc a survolat zona, ministrul Mircea Duşa spunând că asemenea lucruri sunt normale. “Cred că este normal ca avioane de supraveghere electronică să culeagă informaţii despre ceea ce se întâmplă pe Marea Neagră aşa cum şi avioanele NATO culeg informaţii din această zonă”, a spus ministrul.

Întrebat dacă reprezintă o coincidenţă prezenţa avionului respectiv chiar în timpul exerciţiilor, Duşa a afirmat: “Nu cred că este coincidenţă, se ştie că există acest exerciţiu pe Marea Neagră şi culeg informaţiile despre acest exerciţiu”.

Mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 17, 2015. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.