A.J.O.F.M. Satu Mare: Acordarea de servicii și subvenții angajatorilor conform Legii nr. 76/2002

În baza Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor de șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare, Agenția Județeană pentri Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare acordă o serie de servicii angajatorilor: mediere, consiliere, formare profesională, consultanță, toate în vederea creerii de noi locuri de muncă. Prin compartimentele funcționale ale agenției se asigură relația directă cu agenții economici pentru a fi informați cu privire la subvențiile de care pot beneficia în baza Legii nr.76/2002.

ajofm satu mareAngajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenți ai unor instituții de învățământ primesc lunar pe o perioadă de 12 luni de la data încheierii convenției sau 18 luni pentru absolvenții cu handicap, pentru fiecare absolvent:

-contravaloarea indicatorului social de referință, în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenții ciclului inferior al liceului sau ai școlilor de arte și meserii.

-1,2 din valoarea indicatorului social de referință, în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenții de învățământ secundar superior sau învățământ postliceal.

-1,5 din valoarea indicatorului social de referință, în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenții de învățământ superior.

Măsurile de stimulare amintite nu se acordă pe perioada în care raporturile de muncă sau de serviciu sunt suspendate.

Angajatorii care beneficiază de aceste subvenții acordate pentru încadrarea absolvenților unor instituții de învățământ sunt obligați prin lege să mențină raporturile de muncă sau de serviciu ale acestora cel puțin 18 luni de la data încheierii contractului de muncă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 17, 2015. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.