Pompierii sătmăreni au fost solicitați să intervină ieri la cinci incendii

În cursul zilei de marți, 17 martie, a.c., în intervalul orar 16.00 – 23.00, s-au produs un şir de evenimente la care au intervenit structurile I.S.U. ”Someș” Satu Mare.

incendiu-locuintaAstfel că la ora 16:12, I.S.U. ,,Someș” Satu Mare a fost anunţat despre un incendiu la o locuinţă din localitatea Negreşti Oaş, unde ardea acoperişul acesteia şi al anexei, cu pericol de propagare la întreaga casă. Cauza probabilă de producere a evenimentului a fost jocul unui copil de aproximativ şapte ani care a aprins, cu ajutorul unei brichete, fânul depozitat lângă casa de locuit. Din nefericire, au ars acoperişul casei şi al anexei, un autoturism, mobilierul din interiorul locuinţei şi aproximativ patru mc. de lemn pentru foc.

Apoi, la ora 16:12, în Tămăşeni a fost anunţat un incendiu de pădure, având ca împrejurare probabilă determinantă focul deschis în spaţii deschise. În urma acestuia au ars aproximativ zece hectare de litieră forestieră, degradându-se aproximativ zece mc. de buşteni de stejar. Pentru lichidarea incendiului au fost dislocate forţe din cadrul Gărzii de Intervenţie Turţ, un autocamion de intervenţie cu opt pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare şi S.V.S.U. Batarci.

În jurul orei 19:13, Secţia de Pompieri Carei a intervenit pentru stingerea unui incendiu, produs în zona imediat apropiată gării C.F.R. Carei, unde ardea vegetaţia uscată, pe o suprafaţă aproximativă de trei hectare, dar şi doi stâlpi de susţinere circuite telefonie fixă C.F.R.

În seara aceleiaşi zile, în localităţile Tăşnad, la ora 20:55 şi Halmeu Vii, la ora 22:05, au fost anunţate două incendii la acoperişurile caselor de locuit, ambele, având ca şi cauză probabilă de aprindere, jar sau scânteie, iar ca mijloc probabil, coşul de fum al sobei, neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

La incendiul din Tăşnad, au ars o grindă de lemn şi izolaţia termică, pe o suprafaţă aproximativă de un metru pătrat, iar la cel din Halmeu Vii, au ars aproximativ, 13 mc. coni şi alte elemente din lemn, componente ale acoperişului, degradându-se, însă, ţigla acoperişului şi parte din instalaţia electrică a locuinţei.

Ca urmare a acestor evenimente nefericite, s-au produs, desigur, pierderi materiale, însă datorită intervenţiei prompte şi profesioniste a pompierilor, s-au reuşit salvarea unor însemnate cantităţi de bunuri materiale. Menţionăm de asemenea că din fericire, nu au existat, în niciuna dintre situaţii, persoane rănite.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 18, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.