A.J.O.F.M. Satu Mare: Condițiile de acordare a indemnizației de șomaj pentru absolvenți

Indemnizația de șomaj pentru absolvenți se acordă la cerere, pe o perioadă de șase luni. Este o suma fixă care se acordă lunar, de la data expirării perioadei de 60 de zile de la absolvire, în care absolventul nu a reușit să-și găsească un loc de muncă; absolvirii școlilor special pentru persoane cu handicap.

AJOFM-Satu-Mare-8-680x365Cuantumul reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de referință în vigoare. Poate fi solicitată în cel mult 12 luni de la data absolvirii. Se acorda o singura dată, pentru fiecare formă de învățământ absolvită. Absolvenții care beneficiază de indemnizație de șomaj au următoarele obligații:

– Să se prezinte lunar, pe baza programării sau ori de câte ori sunt solicitați, la agenția la care sunt înregistrați, pentru a primi sprijin în vederea încadrării în muncă;
– Sa comunice în termen de 3 zile agenției orice modificare a condițiilor care au condus la acordarea drepturilor;
– Să participe la servicii pentru stimularea ocupării și de formare profesională oferite de agenție;
– Să caute activ un loc de muncă;
– Să înștiințeze în scris agenția la apariția stării de incapacitate temporară de muncă și numele medicului prescriptor și unitatea în care funcționează aceasta, în termen de 24 de ore de la data acordării concediului medical.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 19, 2015. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.