Instituțiile județene doresc soluționarea problemelor micilor fermieri privind valorificarea laptelui

La iniţiativa prefectului dr. Eugeniu Avram, joi 19 martie 2015, a avut loc o şedinţă de lucru pe tema posibilităţilor de preluare şi valorificare a laptelui. La această întrunire au participat toţi reprezentanţii institutiilor publice deconcentrate din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

sedinta lapteŞedinţa a fost convocată pentru a identifica problemele cu care se confruntă atât procesatorii, cât şi producătorii de lapte din judeţ. În opinia reprezentanţilor instituţiilor publice deconcentrate cu atribuţii in domeniu, cei mai afectaţi sunt micii fermieri, care întâmpină probleme in valorificarea laptelui, lipsa centrelor de colectare a laptelui din majoritatea unitaţilor administrativ-teritorial din judeţ fiind cea mai mare problemă.

Totodată, in cadrul întâlnirii, directorii şi specialiştii din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului (DAJ) şi Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), au prezentat demersurile întreprinse până în prezent in domeniu.

În finalul şedinţei s-a stabilit că este necesară organizarea unei noi întâlniri, la care să participe procesatorii de lapte din judeţ, dar şi reprezentanţi din rândul micilor fermieri, pentru a se identifica soluţii concrete în vederea rezolvării problemelor discutate.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 19, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.