La Colegiul Național ”Mihai Eminescu” a fost sărbătorită Ziua Francofoniei

La Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Satu Mare, Ziua Francofoniei a fost sărbătorită cu un spectacol organizat de Consiliul Elevilor, coordonat de profesoara de limba franceză Molnar Mariana. Activitatea a avut loc vineri, 20 martie de la ora 12.00, în sala de festivități a liceului.

DSC_0111Tema HAIKUnoi, propusă de Institutul Francez din Cluj, a fost materializată printr-o invitație la un periplu imaginar prin mai multe țări francofone din lumea întreagă. Printre participanți s-au numărat, alături de elevii și profesorii din liceu, și un voluntar de la asociația Act4U, vorbitor de limba franceză.

DSC_0118Elevii Puskas Mihai și Radu Alexandra au prezentat câteva informații legate de aniversarea a 45 de ani de Francofonie instituțională, și 20 de ani de când România a aderat la Francofonia instituțională.

Elevi din diverse clase au prezentat în versuri haiku mai multe țări francofone, pe care spectatorii trebuiau să le ghicească. Cei care au răspuns corect au primit ca recompensă un pliant cu harta Franței.

DSC_0120Momentele artistice au fost punctate de dansatorii Iagher Oana, din clasa a X-a D și Ocian Laurentiu, din clasa a X-a B. Hotca Hermina, elevă în clasa a IX-a F a cântat melodia ”Champs Elysees”. Acțiunea s-a încheiat cu imnul Francofoniei, fredonat de toți cei din sală.

DSC_0124

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 20, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.