Asigurarea fondurilor necesare pentu plata hotărârilor judecătorești pentru personalul din învățământul preuniversitar de stat

Prin anexele nr.5 și 6 la Legea bugetului de stat pe anul 2015, nr.186/2014 au fost aprobate sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru bugetele locale în vederea achitării drepturilor de natură salarială stabilite prin hotărâri judecătorești pentru personalul din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

DSC_0090Ministerul Finanțelor Publice a aprobat repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru plata acestor drepturi în trimestrele I și II ale anului 2015, astfel încât autoritățile administrației publice locale să plătească prima și a doua tranșă până la data de 27 martie 2015, iar a treia tranșă până la sfârșitul lunii iunie 2015.

La solicitarea Administrației Județene a Finanțelor Publice Satu Mare, în urma analizei execuției, Ministerul Finanțelor Publice a aprobat modificarea repartizării pe trimestre a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivalul comunelor, orașelor și municipiilor, prin majorarea trimestrului I cu suma de 8.599 mii lei și totodată diminuarea corespunzătoare a trimestrului II cu suma de 341 mii lei, a trimestrului III cu suma de 1.320 mii lei și a trimestrului IV cu suma de 6.938 mii lei, în vederea asigurării fondurilor necesare pentru plata hotărârilor judecătorești pentru personalul din învățământul preuniversitar de stat.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Satu Mare a dispus măsurile necesare pentru modificarea corespunzătoare a bugetelor locale ale unităților administrative teritoriale în vederea efectuării plăților pentru aceste drepturi.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 20, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.