Lucian Marișca, director CARP Satu Mare: Acceptăm înscrierea ca membri inclusiv a salariaților

La sfârșit de trimestru am stat de vorbă cu Lucian Marișca, directorul general al Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Satu Mare care ne-a relatat câteva noutăți pozitive din activitatea instituției. La finele lunii februarie 2015 existau 9.400 de membri, iar lunar se adaugă 80 până la 100 de noi membri. Începând cu anul 2015 Consiliul Director al CARP a hotărât și a trecut în Statutul organizației înscrierea ca membri a tuturor celor care doresc, inclusiv a salariaților. S-au menționat numeroasele avantaje ale membrului CARP dintre care prezentăm un extras din statutul CARP. Pot fi membri CARP Satu Mare pensionari de orice categorie (limită de vârstă, invaliditate, de urmaș) precum și membri de familie ai acestora.

IMG_0002Membrii CARP plătesc cotizații și contribuții lunare 1% din cuantumul pensiei sau venitului lunar realizat. Ceilalți membri fără venit personal plătesc o cotizație lunară în cuantum de 50% din cotizația titularului. Calitatea de membru CARP încetează în următoarele situații: la cerere scrisă, prin excludere, pentru neplata fără motive temeinice a cotizației, pentru acte de indisciplină ce dăunează activității CARP-ului, prin deces. La încetarea calității de membru sumele depuse cu titlul de cotizații lunare se restituie titularului sau urmașilor săi legali. Restituirea cotizațiilor se poate face în termen de trei ani de la data încetării calității de membru iar sumele nereclamate în acest termen intră în bugetul CARP. Ajutoarele de deces se acordă după o vechime de cel puțin șase luni.

Menționăm și alte avantaje ale membrilor: se acordă ajutoare nerambursabile în sumă de până de 200 de lei pentru nevoi deosebite; compensații la biletele de tratament; compensații la consultările oftamologice și procurarea de ochelari. Pe viitor se dorește ca și consultațiile stomatologice să fie compensate cu 20% din valoarea lucrării.

În această perioadă de dinaintea Sărbătorilor Pascale, zilnic sunt solicitări de împrumuturi din partea a cel puțin 100 de pensionari. În același timp se prezintă să-și plătească cotizații și contribuții 300-400 de persoane. S-au acordat și împrumuturi și 50 de lei pentru medicamente. Pentru împrumuturile până la 200 de lei nu se percepe nicio dobândă. De asemenea, CARP Satu Mare se va muta în curând într-un sediu nou și modern în Piața Romană.

Directorul general al CARP Satu Mare, Lucian Marișca a spus: ”Rog frumos pe toți membrii noștri să vină cu regularitate să-și plătească contribuțiile, astfel putem să răspundem și cererilor altor pensionari care au nevoie de ajutor. Nu dorim să mai trimitem somații pentru cei ce întârzie cu plata, deoarece acest lucru ne încarcă costurile. Nu suntem o bancă, suntem o ONG pentru pensionari și familiile lor, pentru persoane aflate în întreținerea acestora și a aparținătorilor lor“.

În data de 17 aprilie, de la ora 13.00 va avea loc adunarea generală a membrilor CARP la care sunt invitați toți cei care doresc și pot să participe.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 20, 2015. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.