Satu Mare, vizat pentru organizarea Campionatului Mondial de Popice din 2018

În cadrul unei conferințe de presă organizate luni 23 martie, primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica a făcut o serie de anunțuri de mare importanță pentru municipiul Satu Mare. Astfel, a anunțat că Federația Română de Popice intenționează să organizeze în anul 2018, la Satu Mare, Campionatul Mondial de Popice, dacă în municipiul nostru se va edifica până atunci o sală modernă de popice-bowling.

dr-coicaReferitor la intenția Federației Române de Popice de a organiza la Satu Mare în 2018 Campionatul Mondial de Popice, Dorel Coica a precizat că evenimentul ar fi o șansă extraordinară pentru Satu Mare să organizeze această competiție cu participarea a 2.000 de sportivi din 40 de țări. Îmbrățișând ideea, primarul a precizat că se vor face demersurile necesare pentru realizarea acestei săli necesare evenimentului.

La capitolul investiții, primarul a declarat că a fost depus la Ministerul Dezvoltării proiectul celui de-al treilea pod peste Someș, studiul de mediu și studiul de circulație. Podul urmează să fie construit în zona actualului Ștrand și va costa circa 25 de milioane de euro. Au fost finalizate studiile de fezabilitate pentru Piața Mică și Piața Someș, care vor modernizate. Podul Decebal urmează să intre în reparații capitale, iar lucrările urmează să fie licitate cât de curând.

În ziua de 2 aprilie 2015 va fi semnat contractul pentru executarea lucrărilor de reabilitare a Drumului Careiului. Lucrările care vor costa 15 milioane de lei. Sunt în curs de realizare proiectele tehnice pentru străzile Diana, Digului și Curtuiuș.

La Colegiul Național ”Mihai Eminescu” și Școala Gimnazială ”Mircea Eliade” se vor amenaja în curând cabinete stomatologice, urmând Liceul Teologic Ortodox Român ”Nicolae Steinhardtd” .

Primarul a mai anunțat că în municipiu vor fi amplasate peste 100 de stații de autobuz și mii de coșuri de gunoi, respectiv de bănci. Licitația pentru mobilierul stradal a și fost finalizată, iar în ziua de marți, 24 martie urmează să se încheie contractele aferente. Contractele vor prevedea realizarea unor aparate de joacă pentru copii, aparate de fitness, mese, 2.000 de bănci, 3.000 de coșuri de gunoi, terenuri sintetice pentru mini-fotbal. respectiv automate pentru bilete.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 23, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.