Vineri are loc cea de-a noua ediție a concursului de recitări din lirica poeților sătmăreni, ”Recitatio”

Consiliul Județean Satu Mare, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Filarmonica de Stat ”Dinu Lipatti” și Asociația Scriitorilor de Nord Vest organizează vineri, 27 martie de la ora 16.00 la Filarmonica de Stat ”Dinu Lipatti” cea de-a noua ediție a concursului de recitări din lirica poeților sătmăreni, ”Recitatio”.

_DSC0028În urmă cu opt ani, la iniţiativa scriitorilor: Felician Pop, Robert Laszlo, Vasile Rus şi Aurel Pop s-a luat hotărârea de a organiza o acţiune prin care să se aducă în atenţia publicului sătmărean creaţia poeţilor sătmăreni. În acest sens s-a organizat concursul de recitări din lirica poeţilor sătmăreni ”Recitatio”, aflat în acest an la cea de-a IX-a ediţie.

An de an, participarea elevilor din şcolile municipiului şi judeţului Satu Mare a fost în centrul atenţiei atât în rândul dascălilor, dar mai ales al elevilor.  Numărul acestora de fiecare dată a crescut atât numeric dar mai ales din punct de vedere al interpretării de către elevi a creaţiilor poeţilor sătmăreni.

Participă elevi de la liceele din județ. Momentele artistice vor fi susținute de Georgiana Marina, George Negrea și Raluca Dumitru.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 24, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.