Triunghiul Diavolului din Mediterana. Numeroase dispariții de nave și avioane

De Triunghiul Bermudelor a auzit multă lume, dar de Triunghiul Diavolului mai puțină. Acest triunghi s-ar afla în zona Mediteranei, cuprins între partea orientală a strâmtorii Gibraltar și Sicilia la longitudinea de 300 N, între coasta localității Gerona din Rosas și drumul care unește insulele Mallorca și Menorca cu Algeria.

uboatÎn acest loc au dispărut fără urme numeroase nave și avioane. Marea îi înghite fără ca cineva să fie în stare să ofere o explicație. Acest fenomen a fost observat încă de marinarii cartaginezi și romani, care considerau că aceste ape foarte periculoase sunt populate de monștri. Cartaginezii au transformat pericolul în scut de apărare, au răspândit zvonul că apele Mediteranei occidentale erau populate de monștri, în intenția de a-și menține supremația pe mare.

Această zonă a fost cercetată de descoperitorul resturilor Titanicului, francezul Robert Ballard, în anul 1999. În decursul unei singure săptămâni el a descoperit numeroase ambarcațiuni din diferite epoci. A fost uluitor să descopere că acestea erau aliniate într-o ordine perfectă până pe coastele Siciliei.

Cercetătorul american Ivan Sanders a publicat în revista Saga un articol intitulat ”Douăsprezece cimitire diabolice în jurul lumii”, printre care cita și ”Triunghiul Diavolului” unde câmpul magnetic este anormal, afectează busolele și alte instrumente de navigație.

Spaniolul Antonio Ribera afirmă că numărul de avioane, ambarcațiuni și submarine dispărute în această zonă este peste medie. După el, fenomene subacvatice necunoscute ar putea sta la baza misterioaselor pierderi.

La 31 iulie 1944, aviatorul francez Antoine de Saint-Exupery a decolat din Bstia de pe coasta insulei Corsica. Treptat a pierdut altitudine și s-a scufundat în apele triunghiului fără urmă. La 5 septembrie 1948 un bombardier Lancaster, după ce a decolat din Malta cu un echipaj format din șapte persoane, nu a mai revenit la bază. Franța a pierdut nu mai puțim de patru submarine în această zonă. Submarinul israelian Dakar în 1968 și Euridyce care nu a mai fost văzut din 4 martie 1970.

Una dintre ultimele nave despre care nu se știe nimic este Maribel Rivas, care a dispărut în 1975. Cargoul pornise din Castellon de la Plata cu destinația Libia și nu se știe decât că nu a ajuns niciodată acolo. Până în prezent enigma Triunghiului Diavolului nu a putut fi dezlegată nici de autoritățile spaniole, nici de cele italiene. Supraviețuitorii a numeroase catastrofe din această zonă relatează că apele aici se agită, atmosfera suferă transformări rapide, iar personalul navigant nici măcar nu are timp să anunțe că este în pericol. Marea îi înghite și pe unii și pe alții, fără ca cineva să fie în stare să ofere o explicație sau un remediu pentru acest fenomen.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 24, 2015. Filed under Mistere. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One Response to Triunghiul Diavolului din Mediterana. Numeroase dispariții de nave și avioane

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.