Lăsaţi să moară în chinuri cumplite, fără tratament

Printre noi sunt câteva sute de oameni care se pot umfla în orice moment atât de tare încât ajung să se sufoce. Tratamentul care le este vital, foarte costisitor, nu se găsește în spitale și nu este inclus în programele Ministerului Sănătăţii.

edem2-650x648Au frecvent dureri mai mari decât cele pricinuite de nașterea unui copil și, în orice moment, riscă să moară prin asfixiere din cauza crizelor care îi desfigurează cumplit. Este tragedia puțin știută a 78 de români diagnosticați cu o boală des confundată și de medici: angioedem ereditar. Din estimările specialistului nr. 1 din România în această boală, medicul Dumitru Moldovan de la Târgu Mureș, alte câteva sute de români se chinuie fără a ști că acesta este numele bolii nemiloase care îi macină. Marea nemulțumire a bolnavilor e că angioedemul nu e recunoscut oficial drept o boală rară și, în consecință, nu au acces la tratament oferit prin sistemul public de asigurări sau prin programele Ministerului Sănătații.

Dacă în restul țărilor europene bolnavii stau cu medicamentele în frigider și își pot face singuri injecțiile, la noi sunt în voia sorții: pastilele salvatoare sunt foarte scumpe (600 de euro fiola-cea mai ieftină variantă) și nu se găsesc nici în spitalele de urgență.

mai mult pe http://www.doctorulzilei.ro/lasati-sa-moara-in-chinuri-cumplite-fara-tratament/

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 4, 2013. Filed under Sănătate. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.