Petronela Roxana Stavilă și-a lansat cartea de debut, ”Rugă pentru mamma”

Miercuri, 25 martie, la sediul Centrului Cultural pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare a avut loc lansarea volumului de debut ”Rugă pentru mamma” al poetei Petronela Roxana Stavilă. Cartea a apărut în condiíi grafice deosebite la Editura Daya din Satu Mare. Evenimentul a avut loc în cadrul ședinței Cenaclului Scriitorilor Sătmăreni, al cărui președinte este scriitoarea Loredana Adriana Știrbu.

DSC_0090Într-un cadru prietenesc autoarea a povestit ce a determinat-o să scrie această carte în care, după cum a mărturisit, se raportează la eul divin. Despre carte și autoarea ei au vorbit elogios profesorul Teodor Curpaș, Loredana Știrbu, Adrian Ardelean și Francisc Edmund Balogh.

S-a spus că această carte nu este o carte obișnuită și ar fi fost bine ca să fie lansată într-o biserică deoarece tratează trăiri deosebite cu personaje extraordinare. Multe dintre poeziile cuprinse în volum pot fi folosite de către preoți în cadrul predicilor lor.  Pe alocuri autoarea se confesează lui Dumnezeu, Căruia Îi cere sfaturi. Sfaturile pe care le cere ea sunt cele pe care le cerem noi toți de la Mântuitor. Destăinuirile Roxanei ne fac să credem că e o credincioasă adevărată. Au fost date ca exemple și comentate poeziile ”Cine iubește”, ”Rugăciune” și ”Fuga”, considerate ca niște poezii deosebite. Poeziile ei ne dau dreptul să credem că autoarea scrie din adâncul sufletului ei.

13167_1405300786451996_6046843821290705255_nReușește să susțină în poezii un dialog cu sine, întreaga carte este un monolog interior care ar merita o dezbatere mai amplă. La Roxana totul pornește din suflet și se adresează sufletului. Omul simte că are nevoie de alinare și de înțelegere. Roxana a mai recunoscut faptul că, atunci când are nevoie de un răspuns, pentru a afla acel răspuns își deschide propria-i cartea de poezie și întotdeauna reușește să găsească în ea răspunsul căutat. Autoarea mereu găsește resursele pentru a găsi răspunsuri. Scrie cu multă abnegație, pentru care merită toate laudele.

Cei prezenți au felicitat-o pe autoare pentru frumosul ei volum și au rugat-o să persevereze și să mai scrie, i-au urat succes în tot ce face în promovarea culturii sătmărene. Roxana a mulțumit tuturor pentru frumoasele cuvinte rostite la adresa poeziilor ei care o onorează și a oferit autografe.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 26, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.