21 de artiști fotografi italieni expun din creațiile lor la Muzeul Județean Satu Mare

Joi, 26 martie, la Muzeul Județean Satu Mare a avut loc vernisajul expoziției de fotografie intitulate ”Peisaj italian”. La vernisaj au participat alături de maestrul fotograf Virgilio Bardosside directorul Muzeului Județean Satu Mare, dr. Liviu Marta, consilierul președintelui Consiliului Județean, Felician Pop.

DSC_0101Dr. Liviu Marta a spus că e o onoare pentru el că îl poate saluta la Satu Mare pe unul din cei mai importanți artiști fotografi ai Italiei, Virgilio Bardossi. El expune la Muzeul Județean Satu Mare un număr de peste 30 de fotografii realizate în toată Italia, din Munții Alpi până în Sicilia.

Felician Pop i-a numit pe fotografii italieni ”peisagiști ai senzației, care reușesc să redea în imaginile lor o Italie foarte frumoasă”. Virgilio Bardossi și-a exprimat bucuria că poate fi prezent la Satu Mare să expună din creația sa și a colegilor săi. Consideră că și această expoziție contribuie la strângerea legăturilor dintre cele două popoare. Artistul italian a menționat faptul că nordul României și în special Maramureșul oferă posibilitatea realizării unor fotografii superbe care au devenit vestite și prețuite în toată lumea.

DSC_0094

DSC_0095

DSC_0097

DSC_0099Expun lucrările lor următorii artiști fotografi: Claudia Alemanno, Piero Alessandra, Gabriele Bandinelli, Virgilio Bardossi, Giovanni Biacchi, Attilio Braglia, Sara Cappuccini, Mario Chizzoni, Diego Cordiviola, Fabrizio Filippini, Stefano Landini, Bruno Madeddu, Andrea Menconi, Elena Pallestrini, Luigi Passero, Rino Piccini, Anna Maria Romoli, Daniela Sidari, Antonella Tomassi, Pietro Vilasi, Gianluigi Zaberto.

DSC_0093Maestrul fotograf Virgilio Bardossi s-a născut în 1945 la Fiesole, Florenţa. Este considerat al doilea fotograf al Italiei după numărul de invitaţii la saloanele internaţionale. În lunga şi prestigioasa carieră, a fotografiat în aproape toate colţurile lumii, lucrările sale regăsindu-se în multe muzee sau colecţii particulare precum şi într-o serie de albume tematice cu mare succes la public („Focusând pe lumea zăpezii” – realizat la invitaţia Federaţiei Chineze de Fotografi, „Veneţia sub ape” – prezentând inundaţiile din Veneţia, „Reportaj din Maramureş”, etc.). Din anul 1973 este membru al FIAF (Federaţia Artiştilor Fotografi din Italia). Pentru lucrările sale, Virgilio Bardossi a fost recompensat de FIAP (Federaţia Mondială a Artiştilor Fotografi) cu cele mai înalte distincţii printre care şi titlul de Maestru FIAP acordat pentru colecţia de fotografii realizată în Maramureş, „Protrete: Maramureşul la sfârşit de mileniu” (colecţie prezentată şi la Ministerul Culturii, Bucureşti). Din 1995, vizitează sistematic Maramureşul şi România; aduce anual câte un grup de fotografi în Maramureş pentru a lucra cu ei.

Expoziția este deschisă din 27 martie și poate fi vizitată zilnic între orele 9.00 și 15.00, până pe data de 11 aprilie 2015.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 26, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.