Acțiuni organizate de APM Satu Mare în vederea marcării ”Zilei Păsărilor”, 1 aprilie

De peste 100 de ani ornitologii din întreaga lume celebrează în fiecare an, în data de 1 aprilie, Ziua Păsărilor. La această dată s-a semnat în anul 1906 ”Convenția pentru Protecția Păsărilor” care marchează începuturile acțiunilor de protejare a faunei sălbatice. Activitățile care vor fi organizate de Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare cu această ocazie au fost prezentate joi, 26 martie într-o conferință de presă la sediul din Grădina Romei. Au participat Ecaterina Bekessy, director executiv, alături de echipa de proiect: Adriana Culda, Laurențiu Bărbos și Monica Pop.

IMG_0015Cu ocazia Zilei Mondiale a Păsărilor, în data de 1 aprilie 2015, Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare va organiza în etapa de evaluare a cantităților de baterii colectate și predate în perioada ianuarie-martie 2015 din cadrul Programului de educație ecologică ”Ne jucăm și reciclăm” un ”Concurs de pictat pe ou”.

Concursul se va desfășura la ora 10.00 la Complexul de educație ecologică din Grădina Romei la care vor participa câte 20 de preșcolari de la grădinițele câștigătoare aflate pe locul I, II, III astfel: Grădinița Beltiug, Grădinița cu program prelungit nr.6, Grădinița cu program prelungit nr.7.

IMG_0021Partenerii în cadrul Programului de educație ecologică pentru preșcolari ”Ne jucăm și reciclăm” sunt Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, CCR Logistic România, Club LIONS Satu Mare, SC Alpin Recycling. Scopul acestui program este conștientizarea tinerei generații cu privire la importanța colectării selective a bateriilor portabile. În cadrul ”Concursului de pictat pe ou” criteriile de evaluare vor fi: modul de prezentare, creativitatea, materialul folosit pentru pictat. La finalul concursului copiii vor primi diplome și cadouri oferite de către organizatori.

Întrucât în perioada 15 martie-15 aprilie se sărbătorește Luna pădurii, APM Satu Mare și-a propus ca în data de 8 aprilie să planteze un număr de 30 de pomi în curtea Centrului rezidențial pentru îngrijirea persoanelor vârstnice suferinde de Alzheimer, (Căminul de Argint) din Viile Satu Mare, ocazie cu care un grup de preșcolari câștigători ai concursului de pictat pe ou, vor susține un moment artistic și vor împărți ouăle pictate persoanelor vârstnice din acest centru.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 27, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.