Maestrul Ștefan Tillinger a deschis o nouă expoziție de arte plastice la Satu Mare

Sâmbătă, 28 martie, la Bueno Caffe Art a avut loc vernisajul expoziției de pictură și grafică a maestrului Ștefan Tillinger, vicepreședinte al Asociației Atiștilor Plastici Satu Mare. Moderatoarea evenimentului a fost Maria Varga care a salutat numeroșii prieteni și iubitori de artă veniți să fie alături de artist.

DSC_0096S-a precizat că este o expoziție deosebită atât prin lucrările expuse, cât și prin locația aleasă. Consilierul Felician Pop a spus că a venit din respect pentru artist care este un om deosebit. Îi cunoaște creațiile încă din anii ’70, și acum are vârsta unei depline maturități. Este un excelent pictor și grafician care reușește să surprindă cu măiestrie peisaje urbane și rurale. ”Dă dovada unei tehnici exigente și mai are calitatea de a lucra cu discreție. Pentru toate aceste calități merită felicitat. Ștefan Tillinger este un reper în arta sătmăreană, care iese din clișeele paralizante. El are conștiința de artist, creează intrând într-o stare de grație”, a spus Felician Pop.

Ștefan Tillinger prezintă un grupaj de tablouri, peisaje și flori de o evidentă maturitate pentru care merită să fie felicitat. Elementul pozitiv remarcat a fost și alegerea locației expoziției. S-a spus că dacă oamenii nu vin la o expoziție, iată, acum a venit expoziția la oameni.

1Ștefan Tillinger s-a născut la 5 aprilie 1951 la Moftinu Mare. A urmat liceul la Carei și Școala de Arte la Satu Mare, făcând parte din clasa profesorului Ioan Popdan. Expune începând din anul 1976. A participat la numeroase expoziții personale și colective în țară dar și în străinătate. Lucrările lui se regăsesc în numeroase colecții particulare din Ungaria, Spania, Franța și Grecia.

DSC_0097

DSC_0098

DSC_0099

DSC_0100

DSC_0101

DSC_0102

DSC_0103Gergely Csaba, președintele Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare a mulțumit patronului localului Bueno Caffe Art pentru bunăvoința de a permite organizarea aici a expoziției. Despre Tillinger Ștefan a spus că ”este un adevărat motor al asociației, este prim-vicepreședinte al Asociației Artiștilor Plastici din Satu Mare, calitate în care desfășoară o bogată activitate. Lucrările lui vorbesc de la sine. Artistul folosește culori vii, știe să scoată în evidență elementele esențiale ale realității. Florile pe care le pictează vorbesc despre un creator talentat dar și bun la suflet. Pe lângă încântătoarele flori remarcăm și arhitectura ecleziastă a orașului Satu Mare, veritabile documente peste decenii ale unui oraș de care artistul se simte organic legat. Acum când se pregătește să-și sărbătorească a 64-a zi de naștere”, a spus Gergely Csaba.

Programul muzical al vernisajului a fost realizat de tânărul chitarist Megyesi Balazs de la Școala de Arte, unde îl are ca profesor pe Mircea Deac.

Prof. Carol C. Koka

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 28, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.