Coica: Sperăm ca Dacia, Filarmonica și Ștrandul să reintre în patrimoniul municipiului

În cadrul conferinței de presă din data de 29 martie, primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica a dorit să răspundă la problemele ridicate de consilierii locali Maskulik Csaba, Butka Gergö și Nits János la ședința Consiliului Local din data de 26 martie.

IMG_0028Primarul a dorit să mulțumească consilierilor care au votat Strategia de dezvoltare a municipiului pe 2015-2025. A adresat consilierilor locali Maskulik Csaba, Butka Gergö și Nits János întrebarea: Care a fost strategia cu care a fost condusă Primăria municipiului Satu Mare timp de 8 ani până în 2012? ”Poate nu au avut nicio strategie. Strategia lor este bună pentru dânșii, Maskulik dorește să fie primar iar Butka manager. Domnul Nits a condus Comisia de urbanism pe perioada primarului Illyés. După strategia lor, la preluarea Primăriei am găsit un oraș sărac, plin de praf, cu datorii mari și cu un împrumut de 20 de milioane de euro pe care acum îl plătesc sătmărenii pentru dezvoltarea infrastructurii, bani ce nu se regăsesc”, a spus dr. Coica. Edilul solicită celor trei consilieri răspuns în scris la problemele ridicate.

”Doresc să-i întreb ce reacție au avut când s-a înstrăinat Hotelul Dacia, Filarmonica, ștrandul, când la conducerea județului a fost Szabó, primar Illyés și majoritatea o formau consilierii UDMR în Consiliul Local. Ce reacție, ce întrebări, interpelări au avut și să răspundă de ce acum brusc pe Nits îl interesează Dacia?”. Avocatul Bancea împreună cu un grup de juriști vor verifica dacă întrăinările acestor imobile au fost corecte, în ce condiții s-au făcut, astfel că în fiecare ședință vom informa ce se întâmplă cu Dacia și cu ștrandul. Facem toate demersurile în direcția evaluării acestor clădire în colaborare cu Ministerul Culturii, luându-se în calcul pierderile morale și de imagine ale municipiului Satu Mare, precum și cele financiare prin degradarea și dezinteresul manifestate de așa-zișii proprietari”. Experții lucrează la evaluarea și verificarea condițiile în care a fost concesionat ștrandul unor persoane private, astfel încât aceste bunuri să revină în proprietatea orașului.”

Primarul dr. Dorel Coica a precizat că în strategia de dezvoltare a orașului sunt prevăzute pentru tineri terenuri de fotbal pe suport sintetic, mini terenuri de baschet, sală polivalentă, bazin de înot, sală de popice și bowling, zeci de kilometri de piste de biciclete.

S-a făcut referire și la demolările de garaje, în prezent se derulează operațiunile de curățare a terenului și proiectarea amenajărilor ce se vor face pe locul garajelor. Se vor amenaja cabinete școlare de stomatologie la Colegiul Tehnic ”Unio-Train Vuia”, Școala ”Mircea Eliade” și Colegiul Național ”Mihai Eminescu”.

În perioada 30 martie-3 aprilie se vor efectua acțiuni de stropit împotriva căpușelor și, iar după 20 aprilie stropiri împotriva țânțarilor.

Pe perioada Sărbătorilor Pascale se va pune în folosință un container amenajat în Piața de Vechituri, pentru sacrificarea mieilor în mod igienic și civilizat. Această piață va fi în curând amenajată ca piață agroalimentară permanentă pentru locuitorii din zonă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 29, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.