Primul caz de vindecare a unui nou-născut infectat cu HIV

O fetiţă din statul Mississippi (SUA), diagnosticată la naştere ca fiind infectată cu virusul HIV, a fost vindecată după ce medicii i-au administrat un tratament standard, de tip antiretroviral, ceea ce reprezintă o descoperire medicală importantă în privinţa tratării şi vindecării virusului HIV, potrivit Reuters.

5397046-afp-mediafax-foto-strFetiţa s-a născut într-un spital din mediul rural, în luna iulie 2010, când mama sa tocmai aflase că este infectată cu HIV, neavând astfel timp să primească un tratament. Pentru că şansele copilului de a se naşte cu virusul HIV erau foarte mari, aceasta a fost transferată la spitalul universitar din Mississippi unde medicii i-au administrat un tratament antiretroviral format din medicamente utilizate deja pentru tratarea virusului la copii.

După începerea tratamentului, sistemul imunitar al copilului a răspuns în mod pozitiv, iar testele administrate au descoperit că nivelul HIV s-a diminuat până când, după o lună de zile de la naştere, nu a mai putut fi detectat deloc, scrie Reuters.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 4, 2013. Filed under Sănătate. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.