Două spectacole pentru copii prezentate de Trupa Harag György

Trupa Harag György prezintă la începutul lunii aprilie două spectacole, în premieră, pentru copii. Pe 1 aprilie, începând cu ora 11.30, micii spectatori vor putea participa la premiera spectacolului ”Răpirea mătușii Zsófi”, în regia lui Buzogány Béla, invitat din Ungaria.

zsofi_plakat (1)Reprezentația va avea loc în sala Amfiteatru a Casei de Cultură a Sindicatelor cu participarea actorilor Bogár Barbara, Rappert-Vencz Gábor, Sándor Anna, Péter Attila Zsolt și Baksa András, invitat. La realizarea spectacolului au contribuit: Turcsán András, compozitor, Kiss Ági, conducător muzical, Tamás Ágnes, asistent regie, regizor tehnic și sufleur.

Lăcașul tâlharilor este ca o cocină de porci pentru că lor nu le place să facă ordine și curățenie. Nu fac nici mâncare, nici măcar vasele nu le spală. De ani de zile nu s-au spălat nici măcar pe ei înșiși, fapt pentru care sunt cam murdari de după urechi. Se hotărăsc să fure o gospodină care să lucreze în locul lor, în timp ce ei să stea cu burta la soare. O și fură pe mătușa Zsófi, dar nu le ies socotelile. Femeia se dovedește a fi un căpitan care le dă o lecție zdravănă tâlharilor. În cele din urmă iese la iveală și faptul că în orașul Kardamón, tâlharii noștri pot duce o viață cinstită, căci odinioară ei fuseseră… Cine fuseseră ei? Aflați la sfârșitul spectacolului nostru.

Cel de-al doilea spectacol programat pentru această perioadă, ”Moara iubirii”, în regia lui Nagy Orbán, are premiera programată pe data de 2 aprilie, începând cu ora 10.00 în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor. Distribuția: Bodea Tibor, Gaál Gyula, László Zita, Bandura Emese, Poszet Nándor, Nagy Anikó, Bándi Johanna, Gál Ágnes, Marosszéki Tamás, Nagy Tamás, Bandura Tibor, Varga Sándor și Nagy Orbán. Scenariu: Benedek Zsolt, asistent regie: Végh Balázs, scenografia: Nagy Anikó, coregrafia: Gabriela Tănase.

malom_plakatCândva, în vremurile demult apuse, moara maghiară și cea turcă măcinau vesel grâul oamenilor de pe valea Tisei. Într-o zi, însă, cei doi morari, cel maghiar și cel turc, s-au certat zdravăn, ceea ce își pusese amprenta pe viața întregului sat. Cearta lor a luat sfârșit abia în momentul în care își făcuse apariția o armată străină care distruge ambele mori. Firește că, în cele din urmă, totul se sfârșește cu bine, toată lumea se împacă, dar rămâne să vedeți cum…

Pentru achiziționarea biletelor și pentru informații suplimentare vă rugăm să contactați agenția teatrală de pe strada Horea de luni până vineri între orele 10.00 și 17.00, prin telefon: 0261-712106, sau e-mail: szervezes@harag.eu.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 30, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.