La Secția de Artă a Muzeului Județean se va deschide joi expoziția ”Icoane din suflete de copii”

Muzeul Judeţean Satu Mare – Secţia Artă va găzdui joi, 2 aprilie 2015, ora 15.00, vernisajul expoziţiei de icoane pe sticlă intitulată „Icoane din suflete de copii”.

icoana pe sticlaSpiritul frumoasei sărbători a Învierii Domnului va fi adus în expoziţie de elevii Şcolii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu” din Satu Mare. Ca în fiecare an elevii sunt îndrumaţi de inimoasa profesoară Clara Vidami care a reuşit să-i inspire cu multă dragoste  pe tinerii artişti.

Tot în aceeași va fi vernisată și expoziția „Ouă încondeiate din Bucovina”. Vizitatorii vor putea să să cumpere ouăle încondeiate, iar în saptămâna ”Școala altfel” (06.-09.04.2015) vor fi organizate ateliere de lucru pentru elevii școlilor din județ și orașul Satu Mare. Elevii vor avea posibilitatea să încondeieze ouăle sub îndrumarea familiei Buhalo, din comuna Paltinu (Suceava) mama și fiica Georgiana, elevă în clasa a IX-a G la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” din Suceava, unde arta încondeierii ouălor se transmite din generație în generație, unde fiecare familie de la cel mai mic la cel mai mare încondeiază ouăle, meșteșug care este astăzi în plină dezvoltare.

Scopul expoziției vizează păstrarea şi popularizarea în rândul publicului a meşteşugurilor tradiţionale cu specific pascal, încercându-se, totodată, şi cunoaşterea semnificaţiilor mai profunde înglobate în tehnica şi simbolistica acestora. Încondeierea sau scrierea ouălor, tehnica pictării icoanelor, toate au darul de a pătrunde în atmosfera sacră a Sărbătorilor Pascale așteptate de întreaga creştinătate.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 2, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.