George Vulturescu a marcat împlinirea vârstei de 62 de ani prin lansarea unui nou volum

Poetul George Vulturescu a marcat două evenimente importante din viaţa sa vineri, chiar de ziua de 1 martie: aniversarea zilei sale de naştere şi lansarea volumului de poeme “Grota şi literele” apărut recent la Editura Eikon. Evenimentul a avut loc la Centrul Multicultural “Poesis”, în compania a peste 100 de persoane.

DSC_0008

Manifestarea a fost deschisă de cuvântul de salut al poetului Dumitru Păcuraru, directorul revistei de cultură Poesis Internaţional şi al cotidianului Informaţia Zilei, gazda acestui dublu eveniment. Acesta a subliniat faptul că este vorba despre una din acţiunile de suflet ale scriitorilor sătmăreni.

George Vulturescu a fost sărbătorit nu ca director al instituției pe care o conduce, ci ca om și poet. Poetul Vulturescu şi-a pus amprenta pe cultura Sătmarului. Aceste gânduri exprimate au fost urmate de felicitările specifice pentru ambele evenimente marcate.

Proaspăt lansatul volum de poezii “Grota și literele” a fost inspirat, potrivit autorului, de viața austeră a călugărilor de la o mănăstire de lângă Cozia, unde poetul s-a aflat într-o vizită împreună cu familia sa.

Sărbătoritul s-a bucurat să se afle în mijlocul oaspeţilor sosiţi din Bistriţa Năsăud, Cluj-Napoca, Zalău, printre care Mircea Muthu, George Dâncu, Gheorghe Glodeanu, Ion Mureșan, Daniel Săuca, Daniel Hoblea, Alexandru Uiuiu, alături de numeroşi sătmăreni directori de instituţii, dar şi creatori de poezie, proză, critică literară, toți prieteni de-o viață ai poetului. 

DSC_0010

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 4, 2013. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.